PeristeriNews.gr
Καιρός

Σύννεφα με βροχές


Βροχές και καταιγίδες, κατά περιόδους ισχυρές, αναμένονται σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τα φαινόμενα τοπικά θα συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και πρόσκαιρα και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής και βόρεια χώρας. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Αναλυτική πρόγνωση:

Ειδικότερα, στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες τις απογευματινές ώρες. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές κυρίως στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη. Χιόνια θα πέσουν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας (από τα 700μ). Από το απόγευμα τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Βελτίωση το βράδυ.

Ανεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία βορειοδυτικοί με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασία: από 06 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα δυτικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν σε ορεινές και πρόσκαιρα και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Στερεάς και της Πελοποννήσου (από τα 700μ). Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. Βελτίωση τη νύχτα.

Ανεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα βόρεια σταδιακά οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 08 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις απογευματινές ώρες. Βελτίωση το βράδυ.

Ανεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 7 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 05 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρα ισχυρές τις απογευματινές ώρες. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ.

Ανεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 11 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές.

Ανεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 11 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για το Σάββατο 05-03-2016

Καιρός: στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές η σποραδικές καταιγίδες και βαθμιαία γενικά αίθριος. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος και από το απόγευμα αραιές νεφώσεις. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά.

Ανεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα 6 μποφόρ, που βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτίους με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών

Peristeri News

Βροχές, καταιγίδες και σκόνη

Peristeri News

Χαλάει ο καιρός

Peristeri News

Leave a Comment