Viber
PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Συνελήφθη οφθαλμίατρος για φοροδιαφυγή στο Αιγάλεω

Στη σύλληψη χειρουργού οφθαλμιάτρου για μη έκδοση 205 αποδείξεων παροχής υπηρεσιών προχώρησε η Οικονομική Αστυνομία έπειτα από ελέγχους σε ιατρεία.

Στη σύλληψη χειρουργού οφθαλμιάτρου για μη έκδοση 205 αποδείξεων παροχής υπηρεσιών προχώρησε η Οικονομική Αστυνομία έπειτα από ελέγχους σε ιατρεία.

Πρόκειται για 64χρονο, που διατηρεί ιατρείο στο Αιγάλεω. Ο αρχικός έλεγχος του ιατρείου και των βιβλίων του είχε γίνει στα τέλη Ιουλίου του 2011, ύστερα από τηλεφωνική καταγγελία στην τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών 11012, όπου διαπιστώθηκε η μη έκδοση μιας απόδειξης. Στη συνέχεια, από τον λεπτομερή έλεγχο διαπιστώθηκε ότι από τις αρχές Ιανουαρίου του 2011 μέχρι και τον Ιούλιο δεν είχε εκδώσει τις 200 και πλέον αποδείξεις για παροχή ιατρικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, το εύρος και η έκταση της συγκεκριμένης φορολογικής παράβασης εμπίπτει στις διατάξεις της φοροδιαφυγής και έχει τον χαρακτήρα του διαρκούς εγκλήματος.

Η δικογραφία που σχηματίζεται αφορά σε πράξεις που προβλέπονται στον Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων καθώς και στις διατάξεις που αφορούν στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Παράλληλα, σε ιατρείο μικροβιολόγου διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν καταχωρηθεί ασθενείς στο βιβλίο επίσκεψης ασθενών και δεν είχε εκδοθεί απόδειξη παροχής υπηρεσιών. Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία, η οποία μετά τον περαιτέρω αστυνομικό φορολογικό έλεγχο, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Χωρίς τρένα το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου

Peristeri News

Πρόστιμα 4.000 ευρώ σε σούπερ μάρκετ στο Περιστέρι για παραβάσεις τιμών και σήμανσης

Peristeri News

Επίθεση λύκου σε περιπατητή στην Πάρνηθα

Peristeri News

Leave a Comment