Viber
PeristeriNews.gr
Περιφέρεια Αττικής

Συνελήφθη επειδή μετέφερε ιατρικά απόβλητα στον ΧΥΤΑ Φυλής



Για παράβαση του νόμου περί προστασίας του περιβάλλοντος, που αφορά στον τρόπο διαχείρισης επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων, κατηγορούνται υπάλληλος του δήμου Αθηναίων και η υπεύθυνη υγειονομικής διαχείρισης αποβλήτων του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία».

Για παράβαση του νόμου περί προστασίας του περιβάλλοντος, που αφορά στον τρόπο διαχείρισης επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων, κατηγορούνται υπάλληλος του δήμου Αθηναίων και η υπεύθυνη υγειονομικής διαχείρισης αποβλήτων του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία».

Ειδικότερα, προχθές το πρωί, εντοπίσθηκε από υπαλλήλους του Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής, φορτηγό ιδιοκτησίας του δήμου Αθηναίων, που οδηγούσε 37χρονος, να μεταφέρει σε κλειστό μεταλλικό κάδο συμπίεσης απορρίμματα από το Νοσοκομείο Παίδων.

Οι υπάλληλοι που έκαναν έλεγχο στο φορτηγό, ειδοποίησαν την Αστυνομία και ο οδηγός συνελήφθη το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ύστερα από δειγματοληπτικό έλεγχο των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (Ε.Υ.Ε.Π.) του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (Υ.Π.Ε.Κ.Α.), διαπιστώθηκε ότι μεγάλος αριθμός μαύρων πλαστικών σακουλών περιείχε νοσοκομειακά απόβλητα (σύριγγες με αίμα, γάζες μια αίμα, συσκευασίες ορών, βελόνες συρίγγων, γυάλινες συσκευασίες με υπολείμματα φαρμακευτικών ουσιών κ.α).

Κατά τον έλεγχο των αποβλήτων για τυχόν εκπομπή ακτινοβολίας, υπήρξαν ενδείξεις για εκπομπή ακτινοβολίας πολλαπλάσιας του φυσικού υποβάθρου.

Το φορτηγό κατασχέθηκε και ο 37χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ αναζητείται η υπεύθυνη υγειονομικής διαχείρισης αποβλήτων του Νοσοκομείου.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Περιφέρεια Αττικής: Κατασχέθηκαν 12 τόνοι ακατάλληλων προϊόντων

Peristeri News

Χαρδαλιάς: «Ξεκίνησε χθες η εγκατάσταση των 388 έξυπνων καμερών της Περιφέρειας»

Peristeri News

Ν. Χαρδαλιάς: Προχωράμε στη δημιουργία νέων ΚΑΠΗ στηρίζοντας έμπρακτα ανθρώπους της τρίτης ηλικίας

Peristeri News

Leave a Comment