Viber
PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Συνάντηση Γ. Βαθιώτη με τον Σπ. Τζόκα



Τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου ο Επιστημονικός Συντονιστής των κοινωνικών δράσεων και Εντεταλμένος Σύμβουλος Δημάρχου Περιστερίου, Γιώργος Βαθιώτης, συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού τομέα Αθηνών, Σπύρο Τζόκα.

Ο Επιστημονικός Συντονιστής των κοινωνικών δράσεων και Εντεταλμένος Σύμβουλος Δημάρχου Περιστερίου, Γιώργος Βαθιώτης, συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού τομέα Αθηνών, Σπύρο Τζόκα. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου ο Επιστημονικός Συντονιστής των κοινωνικών δράσεων και Εντεταλμένος Σύμβουλος Δημάρχου, Γιώργος Βαθιώτης, συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη φίλο και συνάδελφό του καθηγητή Σπύρο Τζόκα. Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα για όλες τις κοινωνικές δράσεις από πρωτοβουλίες και συμμετοχή επιστημόνων στην πόλη μας.

Σε ένα εποικοδομητικό διάλογο ο Γιώργος Βαθιώτης ανέπτυξε και τις 13 κοινωνικές δράσεις αλληλεγγύης ώστε να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο οι δυναμικές προσπάθειες μας για ένα Περιστέρι παντοτινά αισιόδοξο με διαρκές χαμόγελο. Τα 6 κοινωνικά φροντιστήρια (μέσης εκπαίδευσης, ξενόγλωσσα τμήματα, τμήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών, ενηλίκων και ανηλίκων) που έφθασαν τους 1300 σπουδαστές έγιναν εδώ και 3 χρόνια για να δώσουμε πίσω τα χαμένα όνειρα ζωής και τη χαμένη αξιοπρέπεια στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. Τα κοινωνικά φροντιστήρια είχαν 85% και 98% επιτυχία τα τελευταία 2 χρόνια στις πανελλήνιες εξετάσεις. Συνολικά 80 παιδιά συμπολιτών μας εισήχθησαν τα 2 αυτά χρόνια σε ΑΕΙ και ΤΕΙ δωρεάν.

Τα φροντιστήρια αυτά διευρύνονται διαρκώς από την αγάπη και φροντίδα των εθελοντών καθηγητών με γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας μας ώστε να διατηρούμε τη δυνατότητα ίσων ευκαιριών για όλους. Όνειρό μας μια δωρεάν παιδεία, δικαίωμα όλων, ένα αληθινό κοινωνικό αγαθό. Χωρίς «δειλές σιωπές» συμμετέχουμε και στηρίζουμε ενεργά κάθε μέρα το ανθρώπινο και κοινωνικό πρόσωπο που οφείλουμε στα παιδιά μας όταν κάποιοι το λησμονούν. Η αλληλεγγύη δεν έχει όρια. Η ζωή είναι μία διαρκής πρεμιέρα και η παιδεία το πιο ισχυρό όπλο για να αλλάξουμε τον κόσμο και να δημιουργούμε τους αυριανούς ελεύθερους πολίτες.

Στην συνέχεια έγινε εκτενής αναφορά στα 3 κοινωνικά ιατρεία και τα 2 ψυχολογικά τμήματα (για άπορους και ανασφάλιστους, για άτομα με αναπηρία και το κοινωνικό οδοντιατρείο) που έγιναν στο Περιστέρι από τις αγωνίες και τα οράματα φίλων γιατρών και ψυχολόγων.

Η τελευταία δράση ήταν η αναφορά στο κοινωνικό νομικό τμήμα γι’ αυτούς τους συμπολίτες μας που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους, να τους κόψει η ΔΕΗ το ρεύμα μέσα στη λαίλαπα της μνημονιακής ασφυξίας. Στο σημείο αυτό ο Γιώργος Βαθιώτης τόνισε τη μεγάλη συμβολή της Ι.Μ.Π κα του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Περιστερίου Χρυσοστόμου στις κοινωνικές δράσεις και την άψογη συνεργασία επιστημόνων με την τοπική εκκλησία.

Για εμάς η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά στο Περιστέρι τη δύσκολη εποχή που διανύουμε είναι στάση ζωής, πολιτική θέση και ένα ηχηρό «όχι» στις λανθασμένες μνημονιακές πολιτικές κάποιων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σπύρος Τζόκας αφού εξήρε τις πρωτοπόρες ανθρώπινες δομές της πόλης μας επισήμανε τη σημασία της κοινωνικής αλληλεγγύης στις σημερινές συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης. Επίσης πρόσθεσε ότι η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες και καλεί τους Δήμους και όλους τους συλλογικούς φορείς να πράξουν το ίδιο. Ωστόσο τόνισε ότι εκτός από την προσπάθεια άμβλυνσης των μεγάλων κοινωνικών προβλημάτων είναι απαραίτητος ο προσανατολισμός τέτοιων πρωτοβουλιών στην ανατροπή των πολιτικών που τα δημιουργούν.

Ο Επιστημονικός Συντονιστής των κοινωνικών δράσεων

Γιώργος Βαθιώτης καθηγητής MSc

Δημοτικός Σύμβουλος Περιστερίου

Εντεταλμένος Σύμβουλος Δημάρχου


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Κλειστό το Ταμείο του Δήμου Περιστερίου στις 2 και 5 Ιανουαρίου 2026

Peristeri News

Κλειστά τα Δημοτικά Κολυμβητήρια Περιστερίου τις ημέρες των εορτών

Peristeri News

Δράσεις πρόληψης και ενημέρωσης για την υγεία στο Περιστέρι

Peristeri News

Leave a Comment