Viber
PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Στους 156 οι δημοτικοί αστυνομικοί που διορίστηκαν παράτυπα

Συνολικά 156 πρώην δημοτικοί αστυνομικοί προσελήφθησαν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είτε με πλαστά δικαιολογητικά είτε χωρίς να πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις.

Συνολικά 156 πρώην δημοτικοί αστυνομικοί προσελήφθησαν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είτε με πλαστά δικαιολογητικά είτε χωρίς να πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις.

Συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου που διενήργησε το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), ανακοινώθηκε ότι:

  • εντοπίστηκαν 74 πρώην δημοτικοί αστυνομικοί που έκαναν χρήση πλαστών δικαιολογητικών και
  • 84 συνάδελφοί τους ο οποίοι προσελήφθησαν είτε χωρίς να διαθέτουν ορισμένα από τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, είτε χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις διορισμού.

Το ΣΕΕΔΔ προτείνει στις αρμόδιες δημοτικές αρχές να προβούν στην ανάκληση των εν λόγω διορισμών.

Οι σχετικές εκθέσεις του Σώματος έχουν κοινοποιηθεί και στις εισαγγελικές αρχές για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών των δημοτικών αστυνομικών, αλλά και των κατά περίπτωση διοικητικών οργάνων που ενέκριναν τις μη νόμιμες προσλήψεις.

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης γνωστοποιεί ότι μέχρι σήμερα έχουν ήδη ανακληθεί, βάσει των εκθέσεων του ΣΕΕΔΔ, 68 διορισμοί και προσθέτει ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να ανακληθούν και οι υπόλοιποι, καθώς εκκρεμεί η έκδοση των σχετικών αποφάσεων από τις κατά περίπτωση αρμόδιες δημοτικές αρχές.

Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε στο σύνολο των 3.530 πρώην δημοτικών αστυνόμων σε 178 δήμους της χώρας και ελέγχθηκαν 12.377 υποβληθέντα δικαιολογητικά (απολυτήρια Λυκείου, πτυχία Πανεπιστημίου, πιστοποιητικά γλωσσομάθειας, διπλώματα οδήγησης, πιστοποιητικά γνώσης χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών και πιστοποιητικά εντοπιότητας) που κατατέθηκαν στα αρμόδια όργανα.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Το πρόσωπο του Κυρανάκη σε κολώνα πιάτσας ταξί στο Περιστέρι (pics)

Peristeri News

Χωρίς τρένα το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου

Peristeri News

Πρόστιμα 4.000 ευρώ σε σούπερ μάρκετ στο Περιστέρι για παραβάσεις τιμών και σήμανσης

Peristeri News

Leave a Comment