Viber
PeristeriNews.gr
Οικονομία

Στουρνάρας: Η λιτότητα έχει φθάσει στα όριά της

Σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο κ. Στουρνάρας υπογραμμίζει πως δεν νοούνται άλλες οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων.

«Η λιτότητα έχει φθάσει στα όριά της» αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο κ. Στουρνάρας υπογραμμίζει πως δεν νοούνται άλλες οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων, ωστόσο επισημαίνει ότι το Δημόσιο έχει περιθώρια μείωσης δαπανών σε ορισμένους τομείς: «Ο ευρύτερος δημόσιος τομέας, για παράδειγμα, έχει περιθώρια».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το όποιο δημοσιονομικό κενό υπάρξει, σύμφωνα με την ΕΕ 4 δισ. ευρώ το 2015-16, πολύ χαμηλότερο κατά τις δικές μας εκτιμήσεις, μπορεί να διορθωθεί».

Σχετικά με τις προβλέψεις για νέο «κούρεμα», ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ αποφεύγει τις προβλέψεις αλλά σημειώνει ότι η συζήτηση μπορεί να ανοίξει μετά τον Νοέμβριο «με τις ενδείξεις που θα υπάρχουν τότε».

«Τα πιο πολλά έσοδα θα έρθουν στο δεύτερο εξάμηνο» προσθέτει ο κ. Στουρνάρας, ο οποίος υπογραμμίζει πως η κι9νητότητα και οι αποχωρήσεις στο Δημόσιο δεν έχουν να κάνουν με το δημοσιονομικό όφελος αλλά με την ποιότητα του Δημοσίου Τομέα και του προσωπικού του.

«Δεν θα θιγεί ο άνθρωπος, ο οποίος λόγω της συγκυρίας δεν μπορεί να ξεπληρώσει το πρώτο του σπίτι» δηλώνει όσον αφορά τους πλειστηριασμούς ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος -τέλος- επαναλαμβάνει ότι οι καταθέσεις είναι ασφαλείς στις τράπεζες.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Φορολοταρία Ιανουαρίου 2026 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Αυξημένα στα 23,6 δισ. ευρώ τα έσοδα από τον τουρισμό το 2025

Peristeri News

Ακρίβεια στα σαρακοστιανά: Έως 21% πάνω τα θαλασσινά

Peristeri News

Leave a Comment