Viber
PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Στο 1/3 η «μόλυνση» των υπολογιστών



Το ένα τρίτο των Ελλήνων αλλά και των υπολοίπων ευρωπαίων πολιτών, που έκαναν χρήση του Ίντερνετ στη διάρκεια των τελευταίων δώδεκα μηνών, δηλώνουν ότι ο υπολογιστής τους προσβλήθηκε από κάποιο ιό.

Το ένα τρίτο των Ελλήνων αλλά και των υπολοίπων ευρωπαίων πολιτών, που έκαναν χρήση του Ίντερνετ στη διάρκεια των τελευταίων δώδεκα μηνών, δηλώνουν ότι ο υπολογιστής τους προσβλήθηκε από κάποιο ιό.

Αυτό προκύπτει από στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες με αφορμή την αυριανή διεθνή ημέρα για ασφαλές Ιντερνέτ.

Αναλυτικότερα, το 34% των Ελλήνων και το 31% των πολιτών στην ΕΕ, που έκαναν χρήση του Ίντερνετ στη διάρκεια των τελευταίων δώδεκα μηνών, δηλώνουν ότι ο υπολογιστής τους προσβλήθηκε από κάποιο ιό.

Τα υψηλότερα ποσοστά «μόλυνσης» των υπολογιστών παρατηρούνται στη Βουλγαρία (58%), τη Μάλτα (50%) και τη Σλοβακία (47%) και τα χαμηλότερα στην Αυστρία (14%), την Ιρλανδία (15%), τη Φιλανδία (20%) και τη Γερμανία (22%).

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το 3% των Ελλήνων (με 4% μέσο κοινοτικό), που έκαναν χρήση του Ίντερνετ στη διάρκεια των τελευταίων δώδεκα μηνών, δηλώνουν ότι έπεσαν θύμα απάτης που αφορούσε παραβίαση προσωπικών στοιχείων και άλλων εμπιστευτικών στοιχείων, ενώ το 2% των συμπολιτών μας (3% ο μέσος κοινοτικός όρος) είχαν χρηματικές απώλειες πέφτοντας θύμα απάτης κατά τη χρήση της πιστωτικής τους κάρτας.

Τέλος, το 3% των Ελλήνων και το 5% των πολιτών στην ΕΕ δηλώνουν ότι στη διάρκεια του τελευταίου έτους το παιδί τους είχε πρόσβαση σε κάποια ακατάλληλη ιστοσελίδα.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

ΑΑΔΕ: Ανακαλείται παρτίδα γνωστού λικέρ

Peristeri News

Προσοχή απάτη μέσω email από το Υπουργείο Ανάπτυξης

Peristeri News

Μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας στα γυμνάσια θα αρχίσουν στις 17 Δεκεμβρίου

Peristeri News

Leave a Comment