Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Στο 11,5 ο πληθωρισμός στη Ρωσία για το 2014

Λόγω του εμπάργκο της Δύσης αλλά και της κατάρρευσης του ρουβλίου, όπως εκτίμησε ο υπουργός Οικονομίας Αντόν Σιλουάνοφ.

Το 11,5% αναμένεται να φτάσει ο πληθωρισμός στη Ρωσία για το σύνολο του 2014, λόγω του εμπάργκο της Δύσης αλλά και της κατάρρευσης του ρουβλίου, όπως εκτίμησε ο υπουργός Οικονομίας Αντόν Σιλουάνοφ.

«Θα είναι γύρω στο 11,5%, ίσως και λίγο παραπάνω», είπε ο Σιλουάνοφ, σύμφωνα με ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Με βάση τα επίσημα στατιστικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Τετάρτη, η άνοδος της τιμής των καταναλωτικών προϊόντων έφτασε από την 1η Ιανουαρίου μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου το 10,4%.

Ενώ είχε πέσει στο 6,5% το 2013, ο πληθωρισμός άρχισε να αυξάνεται και πάλι από το καλοκαίρι κυρίως λόγω του εμπάργκο. Η αύξηση αυτή επιταχύνθηκε το φθινόπωρο καθώς το ρούβλι έπεφτε κατακόρυφα σε σύγκριση με το δολάριο και το ευρώ, σε συνδυασμό και με τη μείωση της τιμής του πετρελαίου.

Αναφερόμενος στην πτώση του νομίσματος, που φαίνεται ότι ανακόπτεται, καθώς σήμερα το πρωί η ισοτιμία του έναντι του δολαρίου είχε διαμορφωθεί στα 52,69:1 έναντι 53,44:1 την Τετάρτη, ο Σιλουάνοφ είπε ότι κατά τη γνώμη του η κρίση τερματίστηκε και παρατηρούνται σταθεροποιητικές τάσεις.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Το αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford στην Κρήτη

Peristeri News

Γερμανία: Επανεξελέγη πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος ο Φρίντριχ Μερτς

Peristeri News

Πέθανε ο εμβληματικός αγωνιστής αιδεσιμότατος Τζέσε Τζάκσον

Peristeri News

Leave a Comment