Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Στηρίζει τα δημοσιονομικά μέτρα της Ισπανίας η Λαγκάρντ

Το ΔΝΤ ανακοίνωσε σήμερα πως εγκρίνει τους νέους δημοσιονομικούς στόχους που ανακοίνωσε νωρίτερα η ισπανική κυβέρνηση και οι οποίοι αποβλέπουν στη μερική χαλάρωση των μέτρων λιτότητας που έχει επιβάλλει η Μαδρίτη κι επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής.

Το ΔΝΤ ανακοίνωσε σήμερα πως εγκρίνει τους νέους δημοσιονομικούς στόχους που ανακοίνωσε νωρίτερα η ισπανική κυβέρνηση και οι οποίοι αποβλέπουν στη μερική χαλάρωση των μέτρων λιτότητας που έχει επιβάλλει η Μαδρίτη κι επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής.

«Υποστηρίζω απόλυτα τους στόχους που ανακοίνωσε η ισπανική κυβέρνηση προκειμένου να επιστρέψει σε μία υγιή δημοσιονομική θέση, εγγυώμενη παράλληλα μία επιστροφή στην ανάκαμψη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

«Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα προκειμένου να εξασφαλίσουν μία πιο σταδιακή εξισορρόπηση των δημοσίων χρηματοοικονομικών είναι ένα καλοδεχούμενο βήμα, το οποίο θα επιτρέψει να εκπληρωθούν αυτοί οι στόχοι, στηριζόμενο στις μακρόπνοες μεταρρυθμίσεις και τις δημοσιονομικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις του παρελθόντος έτους», προσέθεσε η Λαγκάρντ.

«Θα σπεύσουμε να συνεξετάσουμε τα μέτρα που υποφώσκουν αυτής της νέας στρατηγικής με την ευκαιρία» των νέων ετήσιων διαπραγματεύσεων μεταξύ του ΔΝΤ και της Ισπανίας, «οι οποίες προβλέπονται για τις αρχές του Ιουνίου», επεσήμανε η ίδια.

Βυθισμένη σε βαθιά ύφεση, η Ισπανία ανακοίνωσε σήμερα πως θα χρειασθεί επιπλέον χρόνο προκειμένου να επαναφέρει το δημοσιονομικό της έλλειμμα κάτω από το όριο του 3%, διάστημα που η Μαδρίτη το υπολογίζει πλέον για το 2016.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Τραμπ: Οι αναφορές ότι ο Χαμενεΐ σκοτώθηκε είναι σωστές

Peristeri News

Ο Μακρόν ζήτησε την άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

Peristeri News

Ο Ντόναλντ Τραμπ κηρύσσει πόλεμο στο Ιράν

Peristeri News

Leave a Comment