Viber
PeristeriNews.gr
Οικονομία

«Στην Ελλάδα κάθε απασχολούμενος συντηρεί έναν άνεργο ή συνταξιούχο»



Κοντά στο 24% θα φθάσει μέσα στο 2012 η ανεργία, η οποία ήδη «σκαρφάλωσε» επισήμως στο 22,5%. Αυτό προβλέπει ο επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ.

Κοντά στο 24% θα φθάσει μέσα στο 2012 η ανεργία, η οποία ήδη «σκαρφάλωσε» επισήμως στο 22,5%. Αυτό προβλέπει ο επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ, καθηγητής Σάββας Ρομπόλης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Sky, ο κ. Ρομπόλης προέβλεψε ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί κατά το 2013. «Με αυτή την πολιτική που ακολουθείται σε Ελλάδα και Ευρώπη δεν μπορεί να αποτραπεί η πορεία της επιδείνωσης των μακροοικονομικών μεγεθών», τόνισε ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Εργασίας, προτού αναφέρει ένα εντυπωσιακό στατιστικό στοιχείο:

«Στην Ελλάδα, ένας απασχολούμενος συντηρεί έναν άνεργο ή έναν συνταξιούχο! Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί».

Ο κ. Ρομπόλης υπογράμμισε ακόμη πως, με τα σημερινά επίπεδα ανεργίας, «εξανεμίζονται» η ζήτηση και η κατανάλωση στην αγορά, εντείνεται η ύφεση και μειώνονται τα φορολογικά έσοδα των δημόσιων Ταμείων.

Ειδικά για τα ασφαλιστικά Ταμεία, ανέφερε πως οι απώλειες που προκαλούνται από τη μείωση των εισφορών φθάνουν τα 9 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, μια άλλη σημαντική, αρνητική παράμετρος είναι η τάση πολλών νέων που διαθέτουν εξειδικευμένες γνώσεις να εγκαταλείπουν τη χώρα, ώστε να αναζητήσουν αλλού την τύχη τους.

«Θα παραμείνουμε χώρα μεσαίας και ανειδίκευτης εργασίας και περιορισμένης ανάπτυξης», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ρομπόλης.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Νέος μίνι ΕΝΦΙΑ από το 2027

Peristeri News

Στο 2,4% ο πληθωρισμός τον Νοέμβριο

Peristeri News

Τέλη κυκλοφορίας: Η προθεσμία εξόφλησης, τα πρόστιμα και οι διευκρινίσεις

Peristeri News

Leave a Comment