Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Στη Σαουδική Αραβία ο Ερντογάν

Συνάντηση με τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν έχει στο Ριάντ ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, με κύριο αντικείμενο τις εξελίξεις στη Συρία.

Ο κ. Ερντογάν συναντήθηκε επίσης με τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας, πρίγκιπα Μοχάμεντ Μπιν Ναγέφ και τον υπουργό Άμυνας πρίγκιπα Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν.

Οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν γίνει πιο στενές τα τελευταία χρόνια, στο πλαίσιο της κοινής στήριξής τους στη συριακή αντιπολίτευση.

Την ώρα που ο κ. Ερντογάν βρισκόταν στο Ριάντ, όπου έφτασε τη Δευτέρα το βράδυ, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωνε στους βουλευτές του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) ότι η πόλη Αλ Μπαμπ στη βόρεια Συρία βρίσκεται σε μεγάλο βαθμό στα χέρια των Σύρων αντικαθεστωτικών ανταρτών και του τουρκικού στρατού που τους στηρίζει ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Οι θέσεις Σαουδικής Αραβίας και Τουρκίας για τη Συρία είναι «απόλυτα ταυτισμένες», είχε δηλώσει ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Αντέλ Αλ Τζουμπέιρ την προηγούμενη εβδομάδα στην Άγκυρα.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Ισπανία: Έκτακτο πακέτο φοροελαφρύνσεων λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή

Peristeri News

Τουρκία: Επιστολή «διαμαρτυρίας» για τους Patriot στην Κάρπαθο

Peristeri News

Βόρεια Κορέα: Σαρωτική νίκη για το κόμμα του Κιμ Γιονγκ Ουν στις εκλογές

Peristeri News

Leave a Comment