Viber
PeristeriNews.gr
Πολιτική

Στη “μετά ΚΕΠ εποχή”

Το νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική διακυβέρνυση παρουσίασε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης

Το νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική διακυβέρνυση παρουσίασε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, υπογραμμίζοντας ότι μετά την ψήφιση του, που προσδιορίζεται γύρω στο Μάρτιο, και την εφαρμογή της ηλεκτρονικής διακυβέρνυσης από τις δημόσιες υπηρεσίες που θα είναι υποχρεωτική, ο πολίτης θα μπορεί να περιορίσει κατά πολύ τις παρουσίες του μπροστά στο χρονοβόρο γκισέ του Δημοσίου, ακόμα και τις επισκέψεις του στα ΚΕΠ.

Επίσης τόνισε ότι, η ηλεκτρονική διακυβέρνηση θα περιορίσει τη διαφθορά που αναπτύσσεται από τη σχέση πολίτη υπαλλήλου αλλά και το κόστος των συναλλαγών στο δημόσιο, αφού υπολογίζεται να μειωθεί 25%.

Ο κ. Ραγκούσης αναφερόμενος στην κάρτα του πολίτη είπε ότι σε αυτή την κάρτα θα ενσωματωθούν και άλλες κάρτες, αλλά επισήμανε ότι θα προστατευτούν πλήρως τα προσωπικά δεδομένα και ότι το υπουργείο Εσωτερικών θα ακολουθήσει όλες τις συστάσεις της αρμόδιας ανεξάρτητης αρχής.

Συνομιλώντας με τους δημοσιογράφους ο υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε το θεσμό της δημόσιας διαβούλευσης από τις πιο σημαντικές αποφάσεις της κυβέρνησης, που βοήθησαν πολύ για την αρτιότητα υπουργικών αποφάσεων και νομοσχεδίων, ενώ επανέλαβε ότι ποτέ μέχρι τώρα οι εκπρόσωποι της Τρόικας δεν του ζήτησαν απολύσεις από το δημόσιο.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Οι σχέσεις Ελλάδας και ΗΠΑ βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών

Peristeri News

Ν. Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ επανέρχεται στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις

Peristeri News

Βουλή: Άρση ασυλίας Παύλου Πολάκη

Peristeri News

Leave a Comment