Viber
PeristeriNews.gr
Οικονομία

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία της απογραφής κοινωνικών επιδομάτων



Στη δημοσιότητα έδωσαν σήμερα ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος και ο υφυπουργός Υγείας κ. Μάρκος Μπόλαρης, τα στοιχεία της απογραφής δικαιούχων προνοιακών και κοινωνικών επιδομάτων.

Στη δημοσιότητα έδωσαν σήμερα ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος και ο υφυπουργός Υγείας κ. Μάρκος Μπόλαρης, τα στοιχεία της απογραφής δικαιούχων προνοιακών και κοινωνικών επιδομάτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία 37.000 άτομα τα οποία, μέχρι τώρα, λάμβαναν επιδόματα για διάφορες παθήσεις δεν πήγαν να απογραφούν. Η μη προσέλευση για απογραφή δείχνει ότι τα άτομα αυτά παρατύπως έπαιρναν το επίδομα, αφού εάν υπήρχε υπαρκτό πρόβλημα θα προσέρχονταν στην καταγραφή για να μπορούν να συνεχίσουν να το εισπράττουν.

Οι περισσότεροι έπαιρναν επίδομα τυφλότητας ή απροστάτευτων ανηλίκων.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι «προκύπτει εξοικονόμηση 111 εκατ. ευρώ σε πρώτη φάση. Κατά το δεύτερο στάδιο της απογραφής, όταν η δικαιούχοι θα εξετάζονται στο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας, η εξοικονόμηση υπολογίζεται να ανέλθει σε 230 εκατ. ευρώ».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση «δικαιούχου» επιδόματος τυφλότητας ο οποίος την ίδια ημέρα που πήρε από τον οφθαλμίατρο βεβαίωση ότι είναι τυφλός για να λάβει το επίδομα έπαιρνε από τον ίδιο γιατρό πιστοποιητικό ικανότητας για να βγάλει δίπλωμα οδήγησης!


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

ΑΑΔΕ: Παράταση για πληρωμή οφειλών έως τη Δευτέρα

Peristeri News

Φορολοταρία Οκτωβρίου 2025 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Από Δευτέρα η ενίσχυση 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους

Peristeri News

Leave a Comment