Viber
PeristeriNews.gr
Κοινωνία

ΣτΕ: Συζητήθηκε στην Ολομέλεια η συνταγματικότητα ή μη της αποχής των δικηγόρων

Συζητήθηκαν στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας οι προσφυγές των δικηγόρων Παναγιώτη Καλαντζάκου και Αντώνη Ξενάκη που ζητούσαν να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες οι αποχές του δικηγορικού κλάδου.

Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου αναμένεται να αποφασίσει για το εάν είναι συνταγματική και νόμιμη η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων.

Κατά τη διαδικασία, από την πλευρά της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας παραστάθηκαν ο πρόεδρός της και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλης Αλεξανδρής, ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών Φίλιππος Σπυρόπουλος και ο Αλέξανδρος Λεοντόπουλος-Βαβμέτσος. Παράσταση δήλωσαν και οι δύο δικηγόροι που έχουν προσφύγει στο ΣΤΕ. Και οι δύο πλευρές ανέπτυξαν τις θέσεις τους.

Η Ολομέλεια επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή της.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Τέλος η πώληση καπνικών προϊόντων και αλκοόλ σε ανηλίκους στην Ελλάδα

Peristeri News

Σύλληψη γκαλερίστα στο Ελληνικό – Πουλούσε Ευαγγέλιο του 18ου αιώνα

Peristeri News

Αιγάλεω: Oδηγός σχολικού έκανε χρήση ναρκωτικών λίγο πριν μεταφέρει μαθητές

Peristeri News

Leave a Comment