PeristeriNews.gr
Lifestyle

«Star Wars»: Πέθανε ο θρυλικός «Τσουμπάκα»


Ο Αμερικανός ηθοποιός Πίτερ Μέιχιου (Peter Mayhew), γνωστός για την ερμηνεία του ως «Τσουμπάκα» στην σειρά ταινιών επιστημονικής φαντασίας «Star Wars», πέθανε σε ηλικία 74 ετών.

Ο Μέιχιου, ο οποίος κατάφερε να γίνει ηθοποιός παγκοσμίου φήμης χωρίς ποτέ να χρειαστεί μιλήσει, άφησε την τελευταία του πνοή στην κατοικία του στο Τέξας. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γνωστοποιηθεί τα αίτια του θανάτου.

Γεννημένος τον Μάιο του 1944 στο Λονδίνο είχε ύψος 2,18 μέτρα γεγονός που του επέτρεψε να κερδίσει τον ρόλο του Μινώταυρου στην ταινία «Ο Σεβάχ και το μάτι της τίγρης» το 1976.

Photo by Uncredited/AP/REX/Shutterstock

Την επόμενη χρονιά ο Τζορτζ Λούκας τον επέλεξε για να ενσαρκώσει τον «Τσουμπάκα» στην πρώτη ταινία της σειράς «Star Wars», έναν ρόλο που συνέχισε ως το 2015, οπότε χρειάστηκε να αποσυρθεί για λόγους υγείας. Ο Μέιχιου επιλέχθηκε κυρίως για το ύψος του, ενώ το πρόσωπό του δεν εμφανίστηκε ποτέ στις ταινίες Star Wars.

Ο «Τσουμπάκα» ο «μαλλιαρός», πιστός φίλος του Χαν Σόλο, τον οποίο υποδύεται ο Χάρισον Φορντ, κέρδισε από τη πρώτη στιγμή τις καρδιές χιλιάδων φαν της σειράς.

Ο Μαρκ Χάμιλ, που ενσάρκωνε τον Λουκ Σκαϊγουόκερ, αποχαιρέτισε τον φίλο του επισημαίνοντας σε ανάρτησή του στο Twitter ότι ήταν «ένας μεγάλος άνδρας με μια ακόμη μεγαλύτερη καρδιά που πάντα κατάφερνε να με κάνει να χαμογελάω και ένας πιστός φίλος τον οποίο αγαπούσα πολύ».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Διάρρηξη στη μονοκατοικία του Λεωνίδα Κουτσόπουλου – Τι άρπαξαν οι κλέφτες

Peristeri News

Πατέρας για δεύτερη φορά θα γίνει ο Χοακίν Φίνιξ

Peristeri News

Στο νοσοκομείο εσπευσμένα η Ζωζώ Σαπουντζάκη

Peristeri News

Leave a Comment