Viber
PeristeriNews.gr
Πολιτική

Στα…θρανία βουλευτές της ΝΔ



Στα … θρανία θα καθίσουν τις επόμενες μέρες οι γαλάζιοι βουλευτές, σε μια προσπάθεια να μπει τέλος στις παραφωνίες που καταγράφονται όλο και συχνότερα τον τελευταίο καιρό στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.

Στα … θρανία θα καθίσουν τις επόμενες μέρες οι γαλάζιοι βουλευτές, σε μια προσπάθεια να μπει τέλος στις παραφωνίες που καταγράφονται όλο και συχνότερα τον τελευταίο καιρό στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας. Το Μέγαρο Μαξίμου κρίνει πως αν συγκεντρώνονται κατά ομάδες οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος και κάποιος τους εξηγεί την πολιτική που χαράσσεται, τότε δεν θα βγαίνουν στα κανάλια να εκφράζουν διαφωνίες. Διαφωνίες που είδαμε να παίρνουν μεγάλες διαστάσεις, αρχικά με το θέμα της φορολογίας στα ακίνητα που προωθούσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Από την πρώτη στιγμή εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Μάκης Βορίδης και ο βουλευτής Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ο Αρης Σπηλιωτόπουλος μίλησε για πολιτική που βρίσκεται στην αντίπερα όχθη από τις αρχές που θα πρέπει να διέπουν ένα φιλελεύθερο αστικό κόμμα. Από τη μεριά του, ο βουλευτής Επικρατείας Γιάννης Μιχελάκης, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή χαρακτήριζε «κοινωνικά άδικη» την ενδεχόμενη φορολόγηση προσημειωμένων και υποθηκευμένων ακινήτων, ενώ αρκετοί ακόμη συνάδελφοί του βρέθηκαν απέναντι από τον υπουργό Οικονομικών. Εφτασαν μάλιστα στο σημείο κάποιοι βουλευτές να ετοιμάζουν ακόμη και διάβημα διαμαρτυρίας προς τον πρωθυπουργό για τη στάση του κ. Στουρνάρα.

Ακολούθως, διαμαρτυρίες καταγράφηκαν με το θέμα της προώθησης του σχεδίου «Αθηνά» από τον υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, που προβλέπει τη συγχώνευση ή κατάργηση πανεπιστημιακών τμημάτων, και εσχάτως με την αλλαγή του νόμου για τις απεργίες, θέμα που άνοιξε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννης Βρούτσης.

Ολα τα παραπάνω ξεσήκωσαν μια διόλου ευκαταφρόνητη θύελλα διαμαρτυριών. Οπότε κρίθηκε σκόπιμο να γίνονται πλέον… ιδιαίτερα μαθήματα στους βουλευτές, στα οποία θα αναλύονται τα όσα τεκταίνονται. Θα τους εξηγούν τα θετικά σημεία των νομοσχεδίων, τη σκοπιμότητα των αποφάσεων που λαμβάνονται και θα γίνεται διάλογος ώστε να μην υπάρχουν απορίες. Ρόλο… καθηγητή σε αυτά τα φροντιστήρια θα έχουν δύο πρόσωπα που συνομιλούν καθημερινά με τον πρωθυπουργό: ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου και ο εξ απορρήτων του κ. Σαμαρά και βουλευτής Επικρατείας Χρύσανθος Λαζαρίδης. Ολο αυτό το εγχείρημα αναμένεται να λειτουργήσει κατευναστικά και προς τους βουλευτές που παραπονιούνται ότι μαθαίνουν τα όσα συμβαίνουν στην κυβέρνηση από τα μέσα ενημέρωσης και όχι από τα αρμόδια για την περίσταση όργανα. Ενίοτε, στα «φροντιστήρια» αυτά θα μετέχουν και οι ίδιοι οι υπουργοί που θα λύνουν αμέσως την όποια απορία.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Κ. Μητσοτάκης για αγρότες: Η κυβέρνηση δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς

Peristeri News

Νέες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο

Peristeri News

Εξι νέους Γενικούς Γραμματείς σε τρία υπουργεία ανακοίνωσε το Μαξίμου

Peristeri News

Leave a Comment