PeristeriNews.gr
Καιρός

Στα κόκκινα ο υδράργυρος


Γενικά αίθριος ο καιρός με άνοδο της θερμοκρασίας σχεδόν σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Στα ηπειρωτικά, πλην ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θα φτάσει κατά τόπους τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου. Πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης τις απογευματινές ώρες. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης από τα δυτικά. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 μποφόρ.

Ειδικότερα, στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά βόρειοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 38 και τοπικά 39 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια κυρίως ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος καιρός. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και το απόγευμα πρόσκαιρα νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 39 και τοπικά έως 40 βαθμούς Κελσίου. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και τις απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 40 και στα ηπειρωτικά τοπικά έως 41 βαθμούς Κελσίου. Η ελάχιστη στην Ήπειρο τοπικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα βόρειοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 41 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 35 και στην Κρήτη κατά τόπους έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

 

Πρόγνωση για αύριο Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021

Καιρός: Γενικά αίθριος και πολύ ζεστός καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα βόρεια ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες, με πιθανότητα τοπικών όμβρων κυρίως στα ορεινά. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Άνεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί 2 με 4, στα υπόλοιπα από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο νότιο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Πολύ υψηλές θα σημειωθούν σχεδόν σε όλη τη χώρα. Η μέγιστη στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά θα φτάσει τους 41 με 43 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά πλην της Μακεδονίας και της Θράκης τους 39 με 41, στα νησιά του Ιονίου και την Κρήτη τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις υπόλοιπες νησιωτικές και παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νεφώσεις αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας

Peristeri News

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες

Peristeri News

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες

Peristeri News

Leave a Comment