PeristeriNews.gr
Διεθνή

Sputnik V: Συμφωνία για παραγωγή του εμβολίου στην Τουρκία


Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει υπογράψει συμφωνία με την Τουρκία για την παραγωγή του εμβολίου Sputnik V κατά της πανδημίας, ενώ άρχισε τη μεταφορά της τεχνολογίας παραγωγής του εμβολίου στη χώρα.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, το ίδιο ταμείο έχει υπογράψει συμφωνίες για την παραγωγή του Sputnik V με (φαρμακευτικές) βιομηχανίες στη Νότια Κορέα, στην Κίνα, στην Ινδία, στη Βραζιλία, στη Λευκορωσία και το Καζακστάν.

Η Ουγγαρία έδωσε προκαταρκτική έγκριση για τη χρήση του ρωσικού εμβολίου

Η ρυθμιστική αρχή της Ουγγαρίας για τα φάρμακα έδωσε την Πέμπτη προκαταρκτική έγκριση για τη χρήση του ρωσικού εμβολίου κατά της Covid-19.

Η απόφαση της Ουγγαρίας για το Sputnik V επιβεβαιώθηκε και από το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF).

«Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) ανακοινώνει πως το εμβόλιο Sputnik V εγκρίθηκε από την Εθνική Αρχή Φαρμάκων της και Διατροφής της Ουγγαρίας. Έτσι, η Ουγγαρία γίνεται η πρώτη χώρα στην Ε.Ε. που εκρίνει τη χρήση του Sputnik V» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ρωσικού ταμείου.

Την περασμένη εβδομάδα, ο επικεφαλής του ταμείου Κίριλ Ντμίτριεφ, δήλωσε πως η Ρωσία θα υποβάλλει το εμβόλιο για έγκριση στην Ε.Ε. τον επόμενο μήνα.

Αν εξασφαλίσει μια συμφωνία για αποστολή εμβολίων από τη Ρωσία, η Ουγγαρία θα είναι η πρώτη χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα παραλάβει το εμβόλιο Sputnik V, υπογραμμίζοντας τη βιασύνη της Βουδαπέστης να άρει τα μέτρα του lockdown, που έχει επιβάλει εξαιτίας του κορωνοϊού, ώστε να ενισχύσει την οικονομία, μολονότι η ρυθμιστική αρχή της ΕΕ για τα φάρμακα δεν έχει δώσει ακόμη το πράσινο φως για το ρωσικό εμβόλιο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment