PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Spiegel: Ατρόμητος, η όαση στην έρημο του ελληνικού ποδοσφαίρου


Η πορεία του Ατρόμητου τα τελευταία δύο χρόνια και η υγεία που αποπνέει ως ομάδα έχει προκαλέσει αίσθηση και εκτός Ελλάδας.

Χαρακτηριστικό είναι το αφιέρωμα της ιστοσελίδας του γερμανικού περιοδικού Spiegel για την ομάδα του Περιστερίου, την οποία χαρακτηρίζει ως όαση στην έρημο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Και φυσικά αφορμή για το αφιέρωμα αποτελεί η παρουσία του Αυστριακού Νταμίρ Κάναντι στον πάγκο.

Αναλυτικά το άρθρο:

«Αν κάποιος είναι 30 ετών ή μικρότερος, δεν έχει ζήσει κατάκτηση πρωταθλήματος από άλλη ομάδα, εκτός από τους Τρεις Μεγάλους. Φέτος αυτό μπορεί να αλλάξει, εξαιτίας ενός Αυστριακού.

Ο κόσμος του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι συχνά καταθλιπτικός. Το άθλημα είναι ιδιαίτερα δημοφιλές, αλλά επίσης κατεστραμμένο από διαφθορά, σκάνδαλα και περιστατικά βίας, που αποτρέπει πολλούς οπαδούς από το να πάνε στο γήπεδο.

Αλλά σε αυτή την έρημο στην ελληνική Super League, υπάρχει μια όαση στη δυτική Αθήνα, ο Ατρόμητος.

Η ομάδα παίζει όμορφο να το παρακολουθείς επιθετικό ποδόσφαιρο, είναι οικονομικά υγιής και προσφέρει μόνο μια αθλητική επιτυχία που προκαλεί αίσθηση. Αυτή τη σεζόν ίσως έχει την ευκαιρία να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Θα είναι έκπληξη, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι οι μεγάλοι Τρεις (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ) αναδεικνύονται πρωταθλητές για περισσότερα από 30 χρόνια.

Η επιτυχία ανήκει ειδικά σε ένα άτομο: στον Αυστριακό προπονητή Νταμίρ Κάναντι. Ερχόμενος από τη Βιέννη, ανέλαβε την ομάδα το 2017, και στο τέλος της σεζόν κέρδισε ο Ατρόμητος την έξοδο στα προκριματικά του Europa League και ο Κάναντι αναδείχτηκε προπονητής της χρονιάς. Οι οπαδοί ήταν εκστασιασμένοι, ο ελληνικός Τύπος τον εκθειάζει και οι παίκτες του τον αποκαλούν «δάσκαλο».

Η καριέρα του Κάναντι βρίσκεται σε ανοδική πορεία εδώ και πέντε χρόνια. Τότε ξεκίνησε να δουλεύει στην Άλταχ, την οποία ανέβασε στην πρώτη κατηγορία και την επόμενη σεζόν την έφτασε τρίτη. Το 2016 ο Κάναντι μετακόμισε στη Ραπίντ Βιέννης. Αλλά εκεί δεν τα πήγε καλά και μετά από μια σειρά κακών αποτελεσμάτων, απολύθηκε τον Απρίλιο του 2017. Ο Ατρόμητος τον έκλεισε άμεσα.

Οι ειδικοί του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα περιμένουν ότι ο Κάναντι δεν θα μείνει για πολύ στη χώρα τους. Ο Ατρόμητος αποτελεί ένα ενδιάμεσο βήμα για τον 48χρονο τεχνικό. Η επιτυχία του στην Ελλάδα θα του φέρει σύντομα μια καλή πρόταση από την Αυστρία, ή γιατί όχι από τη Γερμανία και τη Bundesliga».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νίκη μετά από καιρό για τον Ατρόμητο απέναντι στη Λαμία

Peristeri News

Λευκή ισοπαλία για τον Ατρόμητο στις Σέρρες

Peristeri News

Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία Ατρόμητου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Peristeri News

Leave a Comment