• Κυριακή, 5 Ιουλίου, 2020

Spiegel: Σε οικονομική ώθηση από τον αγωγό TAP ελπίζει η Αθήνα

Avatar
Peristeri News
Μάιος18/ 2016

Δημοσίευμα για τα χθεσινά εγκαίνια των εργασιών κατασκευής του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (ΤΑΡ) φιλοξενεί το γερμανικό περιοδικό Spiegel, σημειώνοντας ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη άμεση επένδυση από το εξωτερικό στην Ελλάδα, η οποία ελπίζει σε ανάλογες χρηματικές ροές.

Όπως επισημαίνει το περιοδικό, με την κατασκευή του αγωγού «η Ε.Ε. καθίσταται ενεργειακά πιο ανεξάρτητη από τη Ρωσία και η Αθήνα υπολογίζει σε οικονομική ώθηση».

«Ο ευδιάθετος Τσίπρας αναφέρθηκε στη χρονική σύμπτωση της κατασκευής του αγωγού με το επιτυχημένο κλείσιμο της αξιολόγησης, το οποίο ‘αποτελεί το τέλος της οικονομικής αστάθειας και της ανασφάλειας’», αναφέρει το Spiegel, προσθέτοντας: «Η έναρξη της τροφοδοσίας με αέριο τοποθετείται στο 2020 και πρόκειται να εφοδιάσει καταρχάς επτά εκατομμύρια νοικοκυριά και θα μπορούσε να διπλασιασθεί στο μέλλον».

Σύμφωνα με το περιοδικό «για την Ελλάδα η κατασκευή του αγωγού είναι πράγματι λόγος για εορτασμό» καθώς «περισσότερα από 1,5 δισ. ευρώ θα αντληθούν για την ετοιμοθάνατη ελληνική οικονομία, πρόκειται δηλαδή για την μεγαλύτερη επένδυση γενικώς». Όπως αναφέρεται ακόμη «η κατασκευή θα δημιουργήσει 8.000 θέσεις εργασίας και 150 εταιρείες θα πάρουν παραγγελίες, μια επειγόντως αναγκαία ώθηση για μια χώρα λοπου κάθε τέταρτος είναι άνεργος».

Στο δημοσίευμα παρατίθεται και σχετική δήλωση του Ελληνα υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρ. Σπίρτζη στο Spiegel online ότι «είναι μια μέρα χαράς για την Ελλάδα και μια μέρα η οποία σηματοδοτεί το τέλος της κρίσης». Σημειώνεται τέλος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «στην αντιπολίτευση είχε επικρίνει την προκάτοχο συντηρητική κυβέρνηση για τη συμφωνία ΤΑΡ, διότι αυτή εξυπηρετούσε μόνο τις πολυεθνικές εταιρείες και τις ΗΠΑ».

Ετικέτες: ,