Viber
PeristeriNews.gr
Οικονομία

Σόιμπλε: Ένα δημοψήφισμα θα μπορούσε να βοηθήσει



Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι υπάρχει μικρή έως και καθόλου πρόοδος στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους δανειστές της εκτός από το γεγονός ότι έχει «βελτιωθεί ο καιρός».

«Αν η Ελλάδα θέλει να διενεργήσει δημοψήφισμα, αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγανγκ Σοίμπλε, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Ο Σόιμπλε ανέφερε ότι υπάρχει μικρή έως και καθόλου πρόοδος στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους δανειστές της εκτός από το γεγονός ότι έχει «βελτιωθεί ο καιρός».

Επαφίεται στην Αθήνα να υποβάλλει ένα συμφωνημένο πρόγραμμα προτού τα χρήματα της βοήθειας που έχουν «παγώσει» μπορέσουν να εκταμιευθούν.

«Αν η ελληνική κυβέρνηση πιστεύει ότι πρέπει να διενεργήσει δημοψήφισμα ας το κάνει» σχολίασε ο Σόιμπλε. «Αυτό θα μπορούσε να είναι κι ένας βοηθητικός τρόπος οι Έλληνες να αποφασίσουν αν είναι έτοιμοι να δεχτούν ό,τι είναι αναγκαίο ή επιθυμούν κάτι διαφορετικό».

Πρόσθεσε ότι η συμφωνία και με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι απαραίτητη για να πεισθούν τα κοινοβούλια των χωρών της Ευρωζώνης να συμφωνήσουν στην παροχή βοήθειας.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Τελειώνει ο χρόνος για την εξόφληση στα τέλη κυκλοφορίας 2026

Peristeri News

ΑΑΔΕ: QR Code και Barcode για εύκολες και γρήγορες πληρωμές οφειλών

Peristeri News

Πώς αμείβεται η εργασία Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

Peristeri News

Leave a Comment