Όλο και περισσότεροι έφηβοι εγκαταλείπουν το Facebook και τα υπόλοιπα social media και επιστρέφουν στο instant messaging.
Από την ΕΥΗ ΧΟΥΡΣΑΝΙΔΗ
Πιο δημοφιλείς εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων είναι το What’s App, το WeChat, το KakaoTalk και, τελευταία, το Snapchat.




Επειδή το δοκίμασα, για να έχω προσωπική γνώμη, διαπίστωσα πως αν ο παραλήπτης καταφέρει να σώσει τη φωτογραφία με ‘Print Screen’, ο αποστολέας λαμβάνει μία ειδοποίηση του τύπου “ο τάδε μόλις τράβηξε snapshot της φωτογραφίας σας”. (Σατανικό! Ευτυχώς, το τεστ το έκανα με την κολλητή μου)
Ποιοι βρίσκονται πίσω από το Snapchat
Ο ένας εκ των δύο ιδρυτών της εφαρμογής -και CEO της εταιρείας- λέγεται Evan Spiegel και είναι μόλις 23 ετών. Όπως και στην περίπτωση του Facebook (αν έχεις δει το βραβεμένο με Oscar ‘The Social Network’ του David Fincher, θα γνωρίζεις την ιστορία), η ιδέα για την εφαρμογή γεννήθηκε στις εστίες ενός πανεπιστημίου (συγκεκριμένα του Stanford University) και μέσα σε δύο μόλις χρόνια οι ιδρυτές της εφαρμογής έχουν καταφέρει να βλέπουν 350 εκατομμύρια “φωτογραφίες-φαντάσματα” να ανταλλάσσονται μέσω του app.

Για την ώρα, το Snapchat έχει μηδενικά έσοδα, ενώ ο πρώτος γύρος χρηματοδότησής του ήρθε μόλις τον Ιούνιο από επενδυτές που το αποτίμησαν (τότε) στα 800 εκατομμύρια δολάρια.
Γιατί οι έφηβοι τρελαίνονται για το Snapchat
Για τους προφανείς λόγους. Γνωρίζοντας πως τα μηνύματα που ανταλλάζουν δεν μπορούν να αποθηκευτούν και άρα να ειδωθούν από άτομα που δεν πρέπει, οι χρήστες γίνονται ιδιαίτερα τολμηροί και γρήγορα το γυρίζουν στις πρόστυχες φωτογραφίες (γνωστό και ως sexting, από τις λέξεις sex και texting).

Ο Zuckerberg αναγνώρισε αμέσως τη δυνατότητα αυτή που δίνει η εφαρμογή, γιαυτό και έδειξε τόση προθυμία να προβεί σε εξαγορά, προτιθέμενος μάλιστα να δώσει 2 δις δολάρια περισσότερο από το ποσό που είχε διαθέσει για να αγοράσει, τον Απρίλιο του 2012, το Instagram. Αν το μεγαλύτερο ατού του Facebook είναι το να συνδεθείς, να γνωρίσεις καινούργιο κόσμο, να φλερτάρεις (και άρα, να αυ
ξήσεις τις πιθανότητές σου να κάνεις sex), η στροφή των εφήβων σε μια εφαρμογή για smartphones που διευκολύνει την όλη διαδικασία, μόνο ως απειλή μπορεί να ειδωθεί από τον Βασιλιά του social networking.

Α, και ξέχασα να αναφέρω πως, όπως και στο Instagram, το Snapchat επιτρέπει και τη λήψη video…
