Ανέβηκαν οι τόνοι σήμερα στη Βουλή, ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών, Φίλιππο Σαχινίδη και τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη.
Ανέβηκαν οι τόνοι σήμερα στη Βουλή, ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών, Φίλιππο Σαχινίδη και τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη, καθώς οι δύο πλευρές είχαν έναν έντονο διάλογο, με φόντο την ψήφιση του μόνιμου μηχανισμού σταθερότητας.
«Υπάκουοι υπήκοοι είμαστε σήμερα. Δεν είμαστε Ευρώπη, είμαστε σε γερμανική κατοχή. Αυτοί αποφασίζουν και οι άλλοι υλοποιούν», είπε ο κ Καρατζαφέρης.
«Αυτοί οι οποίοι κιότεψαν να ψάξουν να βρουν λαγούμι να κρυφτούν. Δεν κουρεύτηκαν τα ομόλογα της Goldman Sachs και κουρεύτηκαν των ασφαλιστικών ταμείων. Κύριε Σαχινίδη την αυτοκατάργησή σας αποφασίζουμε σήμερα. Στις εκλογές θα παραδώσετε αποικία», συνέχισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.
Ο υπουργός Οικονομικών έσπευσε να απαντήσει: «Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι η κυριαρχία μιας χώρας περιορίζεται από το βαθμό εξωτερικού δανεισμού. Καμία διάκριση δεν έγινε στο κούρεμα των ομολόγων …όλα τα άλλα είναι για εντυπώσεις. Για πρώτη φορά η χώρα κατάφερε να μειώσει τόσο χρέος», είπε ο Φίλιππος Σαχινίδης.
«Ψεύδεστε για δεύτερη φορά σε μια εβδομάδα. Αν δεν είχατε κυβερνήσει έτσι όλα αυτά τα χρόνια η Ελλάδα σήμερα θα είχε το πιο ισχυρό νόμισμα όπως είχε πριν από την έλευση του Καραμανλή», απάντησε ο Γ. Καρατζαφέρης, προκαλώντας την άμεση αντίδραση Σαχινίδη που του ζήτησε να ανακαλέσει.

