Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Σκάνδαλο στην Ιαπωνία καταγγέλλει η Greenpeace



Κονδύλια του ιαπωνικού Δημοσίου τα οποία προορίζονταν για τους πληγέντες από το τσουνάμι που σάρωσε τις βορειοανατολικές ακτές της Ιαπωνίας στις 11 Μαρτίου διατέθηκαν για τον εκσυγχρονισμό φαλαινοθηρικών.

Κονδύλια του ιαπωνικού Δημοσίου τα οποία προορίζονταν για τους πληγέντες από το τσουνάμι που σάρωσε τις βορειοανατολικές ακτές της Ιαπωνίας στις 11 Μαρτίου διατέθηκαν για τον εκσυγχρονισμό φαλαινοθηρικών, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Greenpeace.

Όπως μεταδίδει το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, περίπου 2,3 δισ. γιεν (30 εκατ. δολάρια) χρησιμοποιήθηκαν μεταξύ άλλων και για τη λήψη επιπλέον μέτρων ασφαλείας για τον φαλαινοθηρικό στόλο της Ιαπωνίας.

Από την πλευρά της, εκπρόσωπος της κυβέρνησης ξεκαθάρισε ότι η απόφαση ελήφθη με βάση το κοινό καλό των πληθυσμών που ζουν στις παραθαλάσσιες ακτές, υποστηρίζοντας ότι ένα τέτοιο μέτρο θα βοηθήσει στην τόνωση της τοπικής οικονομίας και στην ανακούφιση των πληγέντων από τον καταστροφικό σεισμό.

Παρόλο που έχει επιβληθεί σχετική απαγόρευση της φαλαινοθηρίας για εμπορικούς σκοπούς (25χρόνια), εκτιμάται ότι κάθε χρόνο η Ιαπωνία ευθύνεται για τον θάνατο 1.000 φαλαινών, οι οποίες, όπως υποστηρίζει η ιαπωνική κυβέρνηση, χρησιμοποιούνται στο επιστημονικό της πρόγραμμα.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Κρεμλίνο: Επιπολαιότητα του Ρούτε να μιλήσει για πόλεμο με τη Ρωσία

Peristeri News

Τρομοκρατική επίθεση με πυροβολισμούς σε παραλία του Σίδνεϊ

Peristeri News

Συρία: Διαδοχικές επιθέσεις σε αρκετά σημεία της χώρας

Peristeri News

Leave a Comment