Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Σημαντικό έδαφος χάνει το Podemos εν όψει των εκλογών

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, σε δημοσκόπηση της ισπανικής εφημερίδας «El Pais»…

Σημαντικό έδαφος φαίνεται πως έχει χάσει τους τελευταίους μήνες το ισπανικό αριστερό κόμμα Podemos, εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης του Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, σε δημοσκόπηση της ισπανικής εφημερίδας «El Pais», το Podemos υποχωρεί στην τρίτη θέση, πίσω από το σοσιαλιστικό PSOE και το κυβερνών κεντροδεξιό PP.

Πιο αναλυτικά, το PSOE συγκεντρώνει 23,5% έναντι 23,1% του PP, ενώ το Podemos έπεται με 18,1%. Το κεντρώο κόμμα των «Πολιτών» (Ciudadanos) συγκεντρώνει 16%.

Εν συγκρίσει με τις δημοσκοπήσεις του Ιονίου, το Podemos χάνει τρεις ποσοστιαίες μονάδες, ενώ έναντι των δημοσκοπήσεων του Ιανουαρίου περίπου δέκα μονάδες.

Σύμφωνα με τους πολιτικούς αναλυτές, η απώλεια της δυναμικής του Podemos αποδίδεται εν μέρει στις στενές σχέσεις του Ιγκλέσιας με τον ΣΥΡΙΖΑ.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Το αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford στην Κρήτη

Peristeri News

Γερμανία: Επανεξελέγη πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος ο Φρίντριχ Μερτς

Peristeri News

Πέθανε ο εμβληματικός αγωνιστής αιδεσιμότατος Τζέσε Τζάκσον

Peristeri News

Leave a Comment