Viber
PeristeriNews.gr
Οικονομία

Σήμα κινδύνου από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων



Τις επιπτώσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από τα τζάκια στην υγεία των πολιτών επικαλείται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων.

Τις επιπτώσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από τα τζάκια στην υγεία των πολιτών επικαλείται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, για να ζητήσει εκ νέου τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Όπως επισημαίνει, στο 4ο ετήσιο Συνέδριο για τη Δημόσια Υγεία και την Κοινωνική Ιατρική, που οργανώθηκε από τους τομείς όλων των Ιατρικών Σχολών των Ελληνικών Πανεπιστημίων στις 22-24/11, αναφέρθηκε ότι οι εκπομπές από ένα τζάκι σε ένα 24ωρο μπορεί να είναι όσες οι εκπομπές από 1000 αυτοκίνητα νέας τεχνολογίας που το καθένα διανύει 30 χιλ. στην ίδια περιοχή. Προσθέτει ότι σύμφωνα με την ευρωπαϊκή μελέτη ESCAPE, που έγινε σε 13 χώρες μεταξύ των οποίων και η χώρα μας σε δείγμα 5000 κατοίκων της Αθήνας, κάποιος που ζει σε μια γειτονιά με υψηλότερα επίπεδα ρύπανσης κατά 10mg/m3 έχει αυξημένο κίνδυνο κατά 22% να πάθει καρκίνο του πνεύμονα.

Η ΠΟΠΕΚ υποστηρίζει τέλος ότι με την εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, το λαθρεμπόριο καυσίμων παραμένει ανεξέλεγκτο, τα δημόσια έσοδα παρέμειναν και θα συνεχίσουν να είναι μειωμένα, μερικοί καταναλωτές μπαίνουν εκ νέου στην περιπέτεια επιδότησης με νέα προαπαιτούμενα και η υγεία των πολιτών των μεγάλων αστικών κέντρων εκτίθεται στην ατμοσφαιρική ρύπανση.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Έγινε η κλήρωση για την ετήσια φορολοταρία 2025

Peristeri News

Καταβλήθηκε η πρώτη δόση του επιδόματος θέρμανσης

Peristeri News

Τελειώνει ο χρόνος για την εξόφληση στα τέλη κυκλοφορίας 2026

Peristeri News

Leave a Comment