Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Σεισμός 7,3 Ρίχτερ στο Περού



Ισχυρότατο σεισμό μεγέθους 7,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στις ακτές του Περού κατέγραψαν οι σεισμογράφοι του Αμερικανικού Γεωλογικού Ινστιτούτου στις 11:09 (ώρα Ελλάδος).

Το εστιακό του βάθος υπολογίστηκε στα 12,1χλμ. και το επίκεντρό του 73χλμ. νοτιοανατολικά της πόλης Μίνας ντε Μαρκόνα.

Λόγω του σεισμού το κέντρο προειδοποίησης για τσουνάμι στον Ειρηνικό εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι «υπάρχει απειλή για τσουνάμι σε περιοχές που βρίσκονται κοντά στο επίκεντρο αλλά όχι για τη Χαβάη».

Δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής θύματα από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε νωρίς σήμερα το πρωί το νότιο Περού, ανακοίνωσε μέσω του Twitter η κυβερνήτης της περιφέρειας Αρεκίπα του Περού Γιαμίλα Οσόριο.

Το Γεωφυσικό Ινστιτούτο της κυβέρνησης του Περού ανακοίνωσε πως ο σεισμός είχε μέγεθος 6,7 βαθμούς και το επίκεντρό του βρισκόταν στο Λόμας.

Η Οσόριο δήλωσε πως σημειώθηκαν μικρές υλικές ζημιές, όπως κατάρρευση στεγών, και κάτοικοι απομακρύνονται από το Λόμας.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Ισπανία: Τέλος τα social media για παιδιά κάτω των 16 ετών

Peristeri News

Ιταλία: Διχάζει το εισιτήριο εισόδου για τη Φοντάνα ντι Τρέβι

Peristeri News

Εμπορική συμφωνία με την Ινδία ανακοίνωσε ο Τραμπ

Peristeri News

Leave a Comment