Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Σεισμός 7,3 Ρίχτερ στο Περού



Ισχυρότατο σεισμό μεγέθους 7,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στις ακτές του Περού κατέγραψαν οι σεισμογράφοι του Αμερικανικού Γεωλογικού Ινστιτούτου στις 11:09 (ώρα Ελλάδος).

Το εστιακό του βάθος υπολογίστηκε στα 12,1χλμ. και το επίκεντρό του 73χλμ. νοτιοανατολικά της πόλης Μίνας ντε Μαρκόνα.

Λόγω του σεισμού το κέντρο προειδοποίησης για τσουνάμι στον Ειρηνικό εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι «υπάρχει απειλή για τσουνάμι σε περιοχές που βρίσκονται κοντά στο επίκεντρο αλλά όχι για τη Χαβάη».

Δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής θύματα από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε νωρίς σήμερα το πρωί το νότιο Περού, ανακοίνωσε μέσω του Twitter η κυβερνήτης της περιφέρειας Αρεκίπα του Περού Γιαμίλα Οσόριο.

Το Γεωφυσικό Ινστιτούτο της κυβέρνησης του Περού ανακοίνωσε πως ο σεισμός είχε μέγεθος 6,7 βαθμούς και το επίκεντρό του βρισκόταν στο Λόμας.

Η Οσόριο δήλωσε πως σημειώθηκαν μικρές υλικές ζημιές, όπως κατάρρευση στεγών, και κάτοικοι απομακρύνονται από το Λόμας.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Xαμός στο κοινοβούλιο της Αλβανίας

Peristeri News

Κρεμλίνο: Επιπολαιότητα του Ρούτε να μιλήσει για πόλεμο με τη Ρωσία

Peristeri News

Τρομοκρατική επίθεση με πυροβολισμούς σε παραλία του Σίδνεϊ

Peristeri News

Leave a Comment