Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Σε συμφωνία για κυβερνητική συνεργασία σε ένα μήνα προσβλέπει ο Ραχόι

Την ελπίδα πως τα κόμματα θα καταλήξουν σε συμφωνία μέσα σε έναν μήνα προκειμένου να καταστεί δυνατός ο σχηματισμός μιας κυβέρνησης υπό το Λαϊκό Κόμμα (PP) εξέφρασε σήμερα ο ασκών χρέη πρωθυπουργού της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, μετά τις χθεσινές κάλπες που ανέδειξαν το κόμμα του πρώτη δύναμη.

«Πρέπει να προσπαθήσω να εξασφαλίσω μια πλειοψηφία για να κυβερνήσω γιατί χωρίς αυτήν, είναι πολύ δύσκολο, πολύ πολύπλοκο», δήλωσε ο Ραχόι στον ραδιοφωνικό σταθμό Cope.

«Πιστεύω πως μέσα σε έναν μήνα μπορούμε να έχουμε μια συμφωνία για τα βασικά. Θα ήταν ανοησία να χάσουμε χρόνο για πολλούς άλλους μήνες», πρόσθεσε.

Το Λαϊκό Κόμμα του Ραχόι κέρδισε κατά τη χθεσινή εκλογική αναμέτρηση 137 έδρες, ενώ για την απόλυτη πλειοψηφία στο ισπανικό κοινοβούλιο των 350 εδρών απαιτούνται 176 έδρες.

 


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Ισπανία: Έκτακτο πακέτο φοροελαφρύνσεων λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή

Peristeri News

Τουρκία: Επιστολή «διαμαρτυρίας» για τους Patriot στην Κάρπαθο

Peristeri News

Βόρεια Κορέα: Σαρωτική νίκη για το κόμμα του Κιμ Γιονγκ Ουν στις εκλογές

Peristeri News

Leave a Comment