Στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα, δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.
Συναγερμός έχει σημάνει στην περιοχή της Φυλής έπειτα από πυρκαγιά που ξέσπασε περίπου στις 19:00, σε χαράδρα στη μονή Κλειστών.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ειδοποιήθηκαν αμέσως και έσπευσαν στην περιοχή, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για την κατάσβεσή της.
Αυτήν την ώρα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 30 άνδρες με 15 οχήματα. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συνέδραμαν κι έξι εναέρια μέσα, τα οποία αποσύρθηκαν λόγω της περιορισμένης ορατότητας.
Αρχικώς τα μέτωπα ήταν δύο και στην εξέλιξη ενοποιήθηκαν. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη σε δύσβατη περιοχή και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τέλος, η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή, ενώ προς το παρόν άγνωστη παραμένει η αιτία που ξέσπασε η πυρκαγιά.

