Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Σχεδόν 300 μετανάστες διασώθηκαν ανοιχτά των ιταλικών ακτών



Το ιταλικό λιμενικό σώμα ανέφερε πως δύο περιπολικά του και ένα σκάφος της οικονομικής αστυνομίας διέσωσαν 281 μετανάστες από ένα αλιευτικό σκάφος μήκους 20 μέτρων περίπου 150 χλμ. από τις ακτές της Καλαβρίας.

Σχεδόν 300 μετανάστες, οι οποίοι ανέφεραν ότι είναι πρόσφυγες από τη Συρία, διασώθηκαν στα ανοικτά των ιταλικών ακτών, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές της Ιταλίας.

Το ιταλικό λιμενικό σώμα ανέφερε πως δύο περιπολικά του και ένα σκάφος της οικονομικής αστυνομίας διέσωσαν 281 μετανάστες από ένα αλιευτικό σκάφος μήκους 20 μέτρων περίπου 150 χλμ. από τις ακτές της Καλαβρίας.

Οι μετανάστες είπαν ότι απέπλευσαν από τις ακτές της Ελλάδας. Ανάμεσα τους βρίσκονται 93 παιδιά και έξι γυναίκες. Πολλοί από τους μετανάστες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, σημείωσε το ιταλικό λιμενικό.

Αναμένεται να μεταφερθούν στο λιμάνι της πόλης Ρέτζιο Καλάμπρια αργότερα το απόγευμα.

Η Ιταλία βρίσκεται αντιμέτωπη φέτος με μια εισροή μεταναστών με διάφορα πλεούμενα, πολλά εκ των οποίων είναι ακατάλληλα και επικίνδυνα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ήταν διαθέσιμα ως χθες Παρασκευή, σχεδόν 54.000 μετανάστες έχουν φθάσει στα παράλια της χώρας από την 1η Ιανουαρίου 2014, ενώ συνολικά το 2013 ο αριθμός τους είχε ανέλθει σε λιγότερους από 43.000.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Με κόμιστρο η είσοδος στη Φοντάνα ντι Τρέβι από 1η Φεβρουαρίου

Peristeri News

Xαμός στο κοινοβούλιο της Αλβανίας

Peristeri News

Κρεμλίνο: Επιπολαιότητα του Ρούτε να μιλήσει για πόλεμο με τη Ρωσία

Peristeri News

Leave a Comment