Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Σ. Αραβία: Μόνο με την πτώση Άσαντ μπορεί να ηττηθεί το Ισλαμικό Κράτος

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Αντέλ Αλ Τζουμπέιρ τόνισε ότι μόνο με την πτώση του Μπασάρ Αλ Άσαντ μπορεί να ηττηθεί το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.

«Ο στόχος μας είναι να φύγει ο Άσαντ και αυτό τον στόχο θα τον επιτύχουμε», δήλωσε από το Μόναχο ο επικεφαλής της σαουδαραβικής διπλωματίας.

Μολονότι κοσμικό, το καθεστώς Άσαντ είναι φιλικό προς το ισλαμιστικό σιιτικό καθεστώς του Ιράν, αφού και οι περισσότεροι Σύροι αξιωματούχοι ανήκουν στην αλαουϊτική μουσουλμανική μειονότητα της χώρας, παραλλαγή του σιιτικού Ισλάμ.

Η σουνιτική Σαουδική Αραβία είχε κάνει ανοίγματα στο συριακό καθεστώς τη δεκαετία του 2000, ωστόσο λίγους μήνες μετά την εξέγερση του 2011 και αφού ο κ. Άσαντ είχε κατηγορήσει το Ριάντ ως υποκινητή, οι Σαουδάραβες έλαβαν ξεκάθαρα το μέρος της συριακής αντιπολίτευσης, η οποία είναι κατά κύριο λόγο σουνιτική μουσουλμανική.

Οι σουνίτες μουσουλμάνοι, που εκπροσωπούν περίπου το 85% των μουσουλμάνων σε παγκόσμια κλίμακα, αποτελούν την πλειονότητα των κατοίκων της Συρίας.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Τουρκία: Κατέρρευσαν δύο κτήρια στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Ισπανία: Έκτακτο πακέτο φοροελαφρύνσεων λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή

Peristeri News

Τουρκία: Επιστολή «διαμαρτυρίας» για τους Patriot στην Κάρπαθο

Peristeri News

Leave a Comment