Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ρωσία: Απλοποίηση των διαδικασίων χορήγησης ιθαγένειας σε ρωσόφωνους



Ο κ. Μεντβέντεφ διευκρίνισε ότι ο νόμος θα αφορά πρόσωπα που έχουν ζήσει στη Ρωσία ή σε εδάφη που κάποτε ανήκαν στη Ρωσική Αυτοκρατορία ή τη Σοβιετική Ένωση.

Την απλοποίηση των διαδικασιών χορήγησης της ρωσικής ιθαγένειας σε ρωσόφωνους που έχουν ζήσει στη Ρωσία ή στην πρώην Σοβιετική Ένωση ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Κάναμε άλλο ένα βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση, συζητούμε σχέδιο ομοσπονδιακού νόμου για την απλοποίηση της χορήγησης της ιθαγένειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας για ξένους υπηκόους ή απάτριδες που αναγνωρίζονται ως ρωσόφωνοι», δήλωσε ο ρώσος πρωθυπουργός, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Ο κ. Μεντβέντεφ διευκρίνισε ότι ο νόμος θα αφορά πρόσωπα που έχουν ζήσει στη Ρωσία ή σε εδάφη που κάποτε ανήκαν στη Ρωσική Αυτοκρατορία ή τη Σοβιετική Ένωση.

Σημειώνεται ότι ο ρωσικός νόμος περί εθνικής άμυνας επιτρέπει την ανάληψη στρατιωτικής δράσης πέραν του ρωσικού εδάφους «για την προστασία ρώσων πολιτών».


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Με κόμιστρο η είσοδος στη Φοντάνα ντι Τρέβι από 1η Φεβρουαρίου

Peristeri News

Xαμός στο κοινοβούλιο της Αλβανίας

Peristeri News

Κρεμλίνο: Επιπολαιότητα του Ρούτε να μιλήσει για πόλεμο με τη Ρωσία

Peristeri News

Leave a Comment