Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ράμα: «Όχι» στη δημιουργία καταυλισμών για μετανάστες



Η Αλβανία απορρίπτει την πρόταση να φιλοξενήσει κέντρα υποδοχής για μετανάστες και πρόσφυγες που θέλουν να φθάσουν σε κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως δήλωσε ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Τα Τίρανα δεν θα αποδέχονταν ποτέ να εγκατασταθούν στην αλβανική επικράτεια καταυλισμοί προσφύγων και μεταναστών, ακόμη κι αν τους προσφερόταν ως αντάλλαγμα η εισδοχή της Αλβανίας στην Ε.Ε., επισήμανε ο Ράμα σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της ταμπλόιντ γερμανικής εφημερίδας Bild.

Ο ίδιος δήλωσε ότι τον βρίσκει αντίθετο η αντιμετώπιση των μεταναστών και των προσφύγων σαν να επρόκειτο για ανεπιθύμητα τοξικά απόβλητα. Διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνησή του είναι πρόθυμη να συνεισφέρει αυτό που της αναλογεί για να συμβάλει στην επίλυση πανευρωπαϊκών προβλημάτων, αλλά, όπως επισήμανε, «δεν μπορεί να λύσει τέτοια προβλήματα μόνη της».

Η μετατροπή της Αλβανίας σε ένα είδος «κυματοθραύστη» για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που θέλουν να μετεγκατασταθούν στις χώρες μέλη της ΕΕ θα ήταν «επικίνδυνη λύση», πρόσθεσε.

Ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι έχουν προτείνει να οδηγούνται οι αιτούντες άσυλο και οι μετανάστες σε καταυλισμούς σε χώρες των Βαλκανίων.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Ισπανία: Τέλος τα social media για παιδιά κάτω των 16 ετών

Peristeri News

Ιταλία: Διχάζει το εισιτήριο εισόδου για τη Φοντάνα ντι Τρέβι

Peristeri News

Εμπορική συμφωνία με την Ινδία ανακοίνωσε ο Τραμπ

Peristeri News

Leave a Comment