Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Πυρά όλμων και οβίδων μεταξύ Πακιστάν και Ιράν



Πακιστανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι δυνάμεις του Ιράν εκτόξευσαν έξι όλμους οι οποίοι έπληξαν περιοχή κοντά στην πακιστανική μεθοριακή πόλη Μασκάιλ.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ιράν και του Πακιστάν αντάλλαξαν πυρά οβίδων και όλμων στη μεθόριό τους.

Πακιστανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι δυνάμεις του Ιράν εκτόξευσαν έξι όλμους οι οποίοι έπληξαν περιοχή κοντά στην πακιστανική μεθοριακή πόλη Μασκάιλ.

Το Πακιστάν απάντησε με ανάλογα πλήγματα.

Οι δύο χώρες μοιράζονται σύνορα πολλών χιλιομέτρων, τα οποία σε μεγάλο βαθμό βρίσκονται σε έρημη περιοχή η οποία χωρίζει την επαρχία Μπαλουχιστάν του νοτιοδυτικού Πακιστάν με εκείνη του Σιστάν Μπαλουχιστάν στο ανατολικό Ιράν.

Την προηγούμενη εβδομάδα, το Πακιστάν ανακοίνωσε ότι ένας στρατιώτης του σκοτώθηκε και τρεις τραυματίστηκαν, σε επεισόδιο με Ιρανούς συνοριακούς φρουρούς.

Το Πακιστάν κατηγορείται από το σιιτικό μουσουλμανικό Ιράν ότι αδυνατεί να εμποδίσει επιθέσεις τις οποίες δέχονται οι ιρανικές συνοριακές δυνάμεις από εξτρεμιστές σουνίτες μουσουλμάνους αντάρτες, με ορμητήριο το πακιστανικό έδαφος.

Το ιρανικό Σιστάν Μπαλουχιστάν, το οποίο έχει συνοριακή γραμμή και με το Αφγανιστάν, έχει αποτελέσει θέατρο πολλών συγκρούσεων τα τελευταία χρόνια μεταξύ των ιρανικών δυνάμεων ασφαλείας και εμπόρων ναρκωτικών, καθώς και εξτρεμιστικών σουνιτικών ομάδων.

Η κλιμάκωση έρχεται σε μια περίοδο που το Πακιστάν βρίσκεται αντιμέτωπο με ένταση και στα σύνορά του με την Ινδία, στην επαρχία του Κασμίρ.

Λόγω της έντασης, το Πακιστάν ακύρωσε προγραμματισμένη συνάντηση αξιωματούχων του με Ιρανούς ομολόγους τους στην Τεχεράνη για ζητήματα ασφαλείας και πληροφοριών.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Με κόμιστρο η είσοδος στη Φοντάνα ντι Τρέβι από 1η Φεβρουαρίου

Peristeri News

Xαμός στο κοινοβούλιο της Αλβανίας

Peristeri News

Κρεμλίνο: Επιπολαιότητα του Ρούτε να μιλήσει για πόλεμο με τη Ρωσία

Peristeri News

Leave a Comment