PeristeriNews.gr
Καιρός

Πτώση της θερμοκρασίας με τοπικές βροχές και καταιγίδες


Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία καθώς και τη Θεσσαλία προβλέπονται τοπικές βροχές και βαθμιαία μεμονωμένες καταιγίδες με ύφεση των φαινομένων το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στο Ιόνιο τοπικά 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και δεν θα ξεπεράσει τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου, με τις μέγιστες τιμές να σημειώνονται στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και κατά τόπους στη νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Ειδικότερα, στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5, στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακή ύφεση από αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στην δυτική και την κεντρική Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις όπου και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Στη Θεσσαλία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά και στην κεντρική Στερεά και την Πελοπόννησο θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι 5 τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 30 και κατά τόπους στη Κρήτη 33 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Πρόγνωση για αύριο Σάββατο 21 Αυγούστου 2021

Καιρός: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, βαθμιαία την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά (πλην της Θράκης) θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και μετά το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 33 με 34 και στα νησιά τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κυρίως ηλιοφάνεια

Peristeri News

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις

Peristeri News

Σχεδόν αίθριος καιρός

Peristeri News

Leave a Comment