PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Proton Bank: Στον εισαγγελέα Λαυρεντιάδης και έξι στελέχη


Να δώσουν εξηγήσεις στον εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση καλούνται ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και έξι στελέχη της Proton Bank για δάνεια ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ που δόθηκαν σε εταιρείες συμφερόντων του επιχειρηματία.

Με την ιδιότητα των υπόπτου καλούνται να δώσουν εξηγήσεις στον εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και έξι στελέχη της Proton Bank για δάνεια ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ που δόθηκαν σε εταιρείες συμφερόντων του επιχειρηματία. Οι κλήσεις απεστάλησαν ήδη από τον εισαγγελέα με αποδέκτες τόσο τον κ. Λαυρεντιάδη όσο και τα έξι μέλη της Επιτροπής Πιστοδοτήσεων και του ΔΣ της τράπεζας.

Οι κατηγορίες για τις οποίες καλούνται να δώσουν εξηγήσεις είναι σε βαθμό κακουργήματος και αφορούν, σύμφωνα με πληροφορίες, εγκληματική οργάνωση, απάτη σε συνδυασμό με τις διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Το ραντεβού τους με τον εισαγγελέα καθορίστηκε για την Τετάρτη, ενώ αναμένεται ο αριθμός των εμπλεκομένων στην υπόθεση να ξεπεράσει τους 20. Οι νέες δικαστικές περιπέτειες του κ. Λαυρεντιάδη αφορούν τα πεπραγμένα της περιόδου που ο επιχειρηματίας ήταν πρόεδρος του Δ.Σ της τράπεζας (το 2010) και δανειοδοτήθηκαν με ποσά ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ «εταιρίες αμέσου ή εμμέσου επιρροής του επιχειρηματία».

Την ίδια ώρα πάντως παραμένει σε εκκρεμότητα η αρχειοθέτηση της υπόθεσης των 51 εκατομμυρίων ευρώ που είχαν εκταμιευτεί από την Proton Bank προς εταιρείες του επιχειρηματία και επιστράφηκαν από τον κ. Λαυρεντιάδη στα ταμεία της τράπεζας, πριν από περίπου ένα μήνα. Παρά την επιστροφή των χρημάτων ωστόσο από τον επιχειρηματία, η σχετική διαδικασία έχει «παγώσει» καθώς ο οικονομικός εισαγγελέας Γρ. Πεπόνης αρνείται να υπογράψει την αρχειοθέτηση της υπόθεσης, διαφωνώντας με το περιεχόμενο της δήλωσης της τράπεζας, με την οποία αποδέχεται τα χρήματα και συναινεί στο να πάψει η ποινική δίωξη εναντίον του κ. Λαυρεντιάδη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment