Viber
PeristeriNews.gr
Οικονομία

Πρωτογενές πλεόνασμα 1,8 δισ. στο α’ εξάμηνο



Έναντι πρωτογενούς ελλείμματος 1,9 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, όπως προκύπτει από το δελτίο εκτέλεσης του Προϋπολογισμού.

Σε 1,8 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το πρωτογενές πλεόνασμα της Γενικής Κυβέρνησης το πρώτο εξάμηνο του έτους, έναντι πρωτογενούς ελλείμματος 1,9 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, όπως προκύπτει από το δελτίο εκτέλεσης του Προϋπολογισμού.

Αν εξαιρεθεί το πρόγραμμα αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών, το πρωτογενές πλεόνασμα διαμορφώνεται στα 2,2 δισ. ευρώ εφέτος, από 590 εκατ. ευρώ πέρυσι.

«Έτσι, η χώρα συνεχίζει να έχει, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, υψηλά και βιώσιμα πρωτογενή πλεονάσματα. Στοιχείο που επιβεβαιώνει ότι τα δημόσια οικονομικά της χώρας σταθεροποιούνται», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.

«Πλέον, βρισκόμαστε μπροστά στη νέα μεγάλη πρόκληση. Να μετατρέψουμε, το συντομότερο δυνατόν, τη σταθεροποίηση σε δυναμική και βιώσιμη ανάπτυξη, με κοινωνική συνοχή», προσθέτει το υπουργείο.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Οι νέες τιμές των διοδίων στην Αττική Οδό από 1η Ιανουαρίου

Peristeri News

Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Ιανουαρίου 2026

Peristeri News

Τι θα πληρωθεί στην Εφορία μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου

Peristeri News

Leave a Comment