Viber
PeristeriNews.gr
Οικονομία

Πρόταση για 10ετή περίοδο χάριτος στην Ελλάδα



Μπαίνει από την γερμανική πλευρά στο τραπέζι των εντατικών διαβουλεύσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη για το ελληνικό χρέος.

Πρόταση για να συμπεριληφθούν στην εθελοντική μετακύλιση του χρέους τα ελληνικά κρατικά ομόλογα που λήγουν ώς το 2020 και όχι ώς το 2014 που ήταν ο αρχικός σχεδιασμός, μπαίνει από την γερμανική πλευρά στο τραπέζι των εντατικών διαβουλεύσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη για το ελληνικό χρέος.

Την Τετάρτη, έγινε μία προπαρασκευαστική συνάντηση εκπροσώπων του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών και των τραπεζών ενόψει των τελικών διαβουλεύσεων της Πέμπτης ώστε να υπάρξει εντός της εβδομάδας η σχετική απόφαση.

Επίσης, το βράδυ της Τετάρτη συναντήθηκε εκτάκτως η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ, όπου την πλευρά των τραπεζιτών εκπροσώπησε ο πεικεφαλής της Deutsche Bank, Γιόσεφ Άκερμαν.

Οι λεπτομέρειες θα συζητηθούν και θα διευθετηθούν κατά τη συνάντηση που θα έχει την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με τους επικεφαλής των μεγαλύτερων γερμανικών τραπεζών και ασφαλιστικών εταιρειών.

Oι γερμανικές τράπεζες έχουν λάβει θετικά σήματα από τους οίκους αξιολόγησης ότι δεν θα υποβαθμίσουν την Ελλάδα σε καθεστώς χρεοκοπίας, εφόσον τελικά υπάρξει συμφωνία για την εθελοντική μετακύλιση του ελληνικού χρέους με βάση το γαλλικό μοντέλο.

Επιπλέον, το γεγονός ότι το γαλλικό μοντέλο σχεδιάστηκε από τράπεζες υποδηλώνει ότι η μετακύλιση χρέους θα είναι αμιγώς εθελοντική, πράγμα που αποτελεί προϋπόθεση ώστε οι οίκοι αξιολόγησης να μην εκλάβουν την ρύθμιση αυτή ως χρεοκοπία.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

ΑΑΔΕ: Παράταση για πληρωμή οφειλών έως τη Δευτέρα

Peristeri News

Φορολοταρία Οκτωβρίου 2025 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Από Δευτέρα η ενίσχυση 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους

Peristeri News

Leave a Comment