Viber
PeristeriNews.gr
Πολιτική

Προκλητικό πανό κατά της Ελλάδας από Αλβανούς φιλάθλους



Για προβοκατόρικες ενέργειες από περιθωριακούς κύκλους που είναι δυσαρεστημένοι από την προσέγγιση Ελλάδας-Αλβανίας και από την επίσημη παραδοχή από το αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών ότι δεν υφίσταται κανένα ζήτημα Τσαμουριάς, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Ευστράτιος Ευθυμίου, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με ανάρτηση πανό με προβοκατόρικο και προκλητικό περιεχόμενο στον ποδοσφαιρικό αγώνα Αλβανίας-Ελβετίας.

blank
Πανό με το οποίο χαρακτήρισαν “ένοχη” την Ελλάδα για τη “δολοφονία 100.000 θυμάτων” κρέμασαν Αλβανοί φίλαθλοι, στη Γαλλία

«H ανάρτηση πανό με προβοκατόρικο και προκλητικό περιεχόμενο στον αγώνα Αλβανίας-Ελβετίας συνιστά θρασύτατη ενέργεια» ανέφερε ο κ. Ευθυμίου και τόνισε πως η πρόκληση αυτή καταφανώς παραβιάζει τους κανονισμούς της UEFA που είναι υπεύθυνη για την αποτροπή ανάρτησης συνθημάτων με προκλητικό περιεχόμενο και η οποία θα πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα για την τιμωρία των υπευθύνων.

Σε ό,τι αφορά την ελληνική κυβέρνηση, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών ανακοίνωσε πως προβαίνει ήδη σε αυστηρές παραστάσεις διαμαρτυρίας προς την UEFA και τους Γάλλους διοργανωτές από τους οποίους, όπως τόνισε, «αναμένουμε εξηγήσεις γιατί, παρά τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας, δεν απετράπη η είσοδος του συγκεκριμένου προκλητικού πανό».

Παράσταση γίνεται, επίσης, όπως προσέθεσε και προς την αλβανική κυβέρνηση, «από την οποία αναμένουμε να καταδικάσει την απαράδεκτη και προκλητική αυτή ενέργεια».


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Άρση της βουλευτικής ασυλίας της

Peristeri News

Βουλή: Με 159 «ναι» εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός 2026

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης σε αγρότες: «Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα»

Peristeri News

Leave a Comment