Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Προκλητική δήλωση Μπαγίς για τα ελληνικά νησιά



Η δήλωση – βόμβα του Εγκεμέν Μπαγίς έγινε κατά τις εργασίες της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ – Τουρκίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Η Άγκυρα αρνείται να υπογράψει τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, επειδή υπάρχουν προβλήματα με την Ελλάδα για τα νησιά του Αιγαίου».

Με αυτή την προκλητική δήλωσή του, ο Εγκεμέν Μπαγίς, επικεφαλής της τουρκικής διαπραγματευτικής ομάδας για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ απεκάλυψε για πρώτη φορά δημοσίως και ευθέως τον λόγο για τον οποίο η Άγκυρα παραμένει ανυποχώρητη στο ζήτημα αυτό.

Η δήλωση – βόμβα του Εγκεμέν Μπαγίς έγινε κατά τις εργασίες της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ – Τουρκίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Μάλιστα, η επίμαχη δήλωση Μπαγίς έγινε κατόπιν ερώτησης του κ. Κουμουτσάκου. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια συζήτησης, παρουσία και του επιτρόπου με αρμοδιότητα τη διεύρυνση Στέφαν Φούλε, επί της «θετικής ατζέντας» των ευρωτουρκικών σχέσεων και των προοπτικών που αυτή θα μπορούσε να προσφέρει για ενεργειακή συνεργασία, ο Έλληνας ευρωβουλευτής έθεσε το θέμα της κύρωσης της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας για να λάβει την προαναφερθείσα απάντηση του τούρκου υπουργού.

«Η απάντηση αυτή του κ. Μπαγίς συνιστά – εξ όσων δύναμαι να γνωρίζω – την πρώτη δημόσια παραδοχή αυτού του είδους από Τούρκο αξιωματούχο. Πέραν όλων των άλλων, καταδεικνύει ότι μία υποψήφια προς ένταξη χώρα αποδέχεται το Διεθνές Δίκαιο, τις διεθνείς συμβάσεις και το ευρωπαϊκό κεκτημένο μόνον όταν εξυπηρετούνται τα συμφέροντα και οι επιδιώξεις της. Εγείρεται λοιπόν ένα πολλαπλώς σοβαρό ζήτημα όσον αφορά στις σχέσεις της Τουρκίας τόσο με την Ελλάδα, όσο και με την ΕΕ» δήλωσε ο κ. Κουμουτσάκος μετά το τέλος της συνεδρίασης.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Με κόμιστρο η είσοδος στη Φοντάνα ντι Τρέβι από 1η Φεβρουαρίου

Peristeri News

Xαμός στο κοινοβούλιο της Αλβανίας

Peristeri News

Κρεμλίνο: Επιπολαιότητα του Ρούτε να μιλήσει για πόλεμο με τη Ρωσία

Peristeri News

Leave a Comment