Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Πρώην υπουργοί κατηγορούνται για διαφθορά στην Αυστραλία

Στη φυλακή ενδέχεται να καταλήξουν πρώην κορυφαία στελέχη του Εργατικού Κόμματος Νέας Νότιας Ουαλίας και κορυφαίοι επιχειρηματίες της χώρας.

Στη φυλακή ενδέχεται να καταλήξουν πρώην κορυφαία στελέχη του Εργατικού Κόμματος Νέας Νότιας Ουαλίας και κορυφαίοι επιχειρηματίες της χώρας, αν παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη για διαφθορά.

Η τύχη του πρώην υπουργού Φυσικών Πόρων της Πολιτείας, Ίαν Μακντόναλντ, του «ισχυρού» άνδρα του πολιτειακού Εργατικού Κόμματος, Έντι Ομπίντ, του γιου του Μόσες Ομπίντ , και των πλουσιότερων επιχειρηματιών της Αυστραλίας, βρίσκεται στα χέρια του Εισαγγελέα Νότιας Ουαλίας, που μελετά το πόρισμα της πολύχρονης έρευνας που διενέργησε η Επιτροπή Κατά της Διαφθοράς Νέας Νότιας Ουαλίας και τις εισηγήσεις της για δίωξη των επώνυμων πρωταγωνιστών του πρωτοφανούς σκανδάλου πλουτισμού, από την εκμετάλλευση κοιτασμάτων γαιάνθρακα.

H Επιτροπή «καίει» τον Ομπίντ με την πρότασή της να διωχθεί ποινικά για χρηματισμό από παράνομη συναλλαγή με τον Μακντόλαντ, κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων που αποκτήθηκαν με παράνομα μέσα και ενημέρωση της Εφορίας για το αστρονομικό κέρδος που αποκόμισε η οικογένεια Ομπίντ από τη συναλλαγή με τον πρώην υπουργό Φυσικών Πόρων.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Το αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford στην Κρήτη

Peristeri News

Γερμανία: Επανεξελέγη πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος ο Φρίντριχ Μερτς

Peristeri News

Πέθανε ο εμβληματικός αγωνιστής αιδεσιμότατος Τζέσε Τζάκσον

Peristeri News

Leave a Comment