Viber
PeristeriNews.gr
Πολιτική

Προετοιμασία συγκυβέρνησης από τον Αλ. Τσίπρα «βλέπει» η Λαϊκή Ενότητα



«Όσο για την απαξιωτική αναφορά σε “δρόμους της δραχμής” που “δεν δίνουν λύση”, δεν μπορούμε παρά να υπενθυμίσουμε την κοινωνική καταστροφή στην οποία οδήγησε ήδη το πάση θυσία ευρώ», προσθέτει η Λαϊκή Ενότητα.

«Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι “σε κάθε περίπτωση η χώρα θα κυβερνηθεί”, ισοδυναμεί με ομολογία πρόθεσης για συγκυβέρνηση όχι μόνο με το μνημονιακό ΠΑΣΟΚ και το νεοφιλελεύθερο Ποτάμι, αλλά εάν χρειαστεί και με τη Ν.Δ.», επισημαίνει η Λαϊκή Ενότητα σε ανακοίνωσή της, σχολιάζοντας τη συνέντευξη Τύπου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ.

Η Λαϊκή Ενότητα χαρακτηρίζει τον κ. Τσίπρα «συνυπεύθυνο για τη μνημονιακή πραγματικότητα» και εκτιμά ότι «μόνο ως απώλεια επαφής με τη μνημονιακή πραγματικότητα», μπορεί να χαρακτηριστούν οι αναφορές σε «αναπτυξιακό σοκ» και «μείωση της ανεργίας» εν μέσω μνημονίου.

«Όσο για την απαξιωτική αναφορά σε “δρόμους της δραχμής” που “δεν δίνουν λύση”, δεν μπορούμε παρά να υπενθυμίσουμε την κοινωνική καταστροφή στην οποία οδήγησε ήδη το πάση θυσία ευρώ», προσθέτει η Λαϊκή Ενότητα.

Παράλληλα, καλεί τον κ. Τσίπρα «να μην παρουσιάζει ως “σκληρό αγώνα” τη συνεχή υποχωρητικότητα και τη συμμόρφωση με τους δανειστές, ιδίως όταν καλείται να λογοδοτήσει για το πώς εγκατέλειψε τα οράματα ενός λαού που έδειξε ότι ξέρει να αγωνίζεται, όπως ακριβώς το έπραξε στις 5 Ιούλη με το υπερήφανο και μεγαλειώδες “όχι”».


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Άρση της βουλευτικής ασυλίας της

Peristeri News

Βουλή: Με 159 «ναι» εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός 2026

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης σε αγρότες: «Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα»

Peristeri News

Leave a Comment