Viber
PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Πολιτικός Γάμος σε σύστημα… Braille στο Δήμο Ιλίου



Για πρώτη φορά στην ιστορία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τελέστηκε στο Δήμο Ιλίου πολιτικός γάμος, με τα κείμενα και τις ευχές να διαβάζονται στο σύστημα Braille, το ανάγλυφο σύστημα γραφής και ανάγνωσης για τυφλούς.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τελέστηκε στο Δήμο Ιλίου πολιτικός γάμος, με τα κείμενα και τις ευχές να διαβάζονται στο σύστημα Braille, το ανάγλυφο σύστημα γραφής και ανάγνωσης για τυφλούς.

Στον πολιτικό αυτό γάμο, ο οποίος τελέστηκε το Σάββατο 4 Ιουνίου 2011 στο Δημαρχείο Ιλίου, ο τυφλός Αντιδήμαρχος Βαγγέλης Αυγουλάς διάβασε τα κείμενα της τελετής… ανάγλυφα στο σύστημα της γραφής Braille.

Ο 23χρονος Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ιλίου, Βαγγέλης Αυγουλάς, ασκούμενος δικηγόρος, είναι εκ γενετής τυφλός και είναι σήμερα ο νεότερος ηλικιακά και ο μοναδικός με αναπηρία Αντιδήμαρχος στην Ελλάδα.

«Ένωσα τις ζωές της Μαρίας και του Θεόδωρου σε κοινή πορεία και συνάμα ένωνα την πορεία της κοινωνίας μας με τη διεκδίκηση των ΑμεΑ για καθολική, ισότιμη συμμετοχή σε κάθε πτυχή της ζωής του τόπου μας. Από το Ίλιον στέλνουμε ένα ακόμη μήνυμα αισιοδοξίας, αγώνα και αποφασιστικότητας της κοινωνίας και ιδιαίτερα της νέας γενιάς, σε μια δύσκολη εποχή που σήμερα συνεχώς μας αποκαρδιώνει», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Βαγγέλης Αυγουλάς, συμπληρώνοντας με αυτοσαρκασμό: «Το μόνο μου άγχος για την τελετή, ήταν όταν θα ρωτούσα τους νεόνυμφους αν δέχονται ο ένας τον άλλο για σύζυγο μην τυχόν μου απαντούσαν κάνοντάς μου νόημα. Θα μέναμε εκεί ως το πρωί»!

blank


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Πλούσιο πρόγραμμα στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»

Peristeri News

Εγκαίνια της νέας κεντρικής πλατείας Αγίων Αναργύρων

Peristeri News

Ίλιον: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ημερίδα για την εγκληματικότητα και την παιδική παραβατικότητα

Peristeri News

Leave a Comment