Viber
PeristeriNews.gr
Οικονομία

Ποιοι πόνταραν στη χρεοκοπία της Ελλάδας

Στις 19 Μαρτίου, θα μάθουμε ποιοι και πόσα επένδυσαν για την χρεοκοπία της Ελλάδας.

Στις 19 Μαρτίου, θα μάθουμε ποιοι και πόσα επένδυσαν για την χρεοκοπία της Ελλάδας.

Σύμφωνα με την απόφαση του ISDA, την ερχόμενη Δευτέρα θα γίνει η δημοπρασία με τους κατόχους των CDS -δηλαδή των ασφάλιστρων κινδύνου έναντι χρεοκοπίας- ώστε να «ξεκαθαριστούν» οι συγκεκριμένοι τίτλοι και να εκτιμηθεί πόσο πρέπει να πληρωθεί ο κάθε κάτοχος.

Οι κάτοχοι των CDS θα πληρωθούν είτε με μετρητά, είτε με ομόλογα.

Σημειώνουμε ότι τα CDS είναι ιδιωτικά διμερή συμβόλαια, τα οποία υπογράφονται μεταξύ των δύο αντισυμβαλλομένων (δηλαδή της τράπεζας ή της ασφαλιστικής εταιρείας που εκδίδει και πουλάει το ασφάλιστρο κινδύνου και εκείνου που το αγοράζει).

Αυτά τα συμβόλαια μπορούν να πωληθούν ξανά και ξανά.

Διευκρινίζουμε ότι το ελληνικό κράτος δεν έχει μερίδιο πληρωμής για τα CDS. Οι πληρωμές θα γίνουν από τις τράπεζες ή τις ασφαλιστικές εταιρείες που έχουν εκδώσει και πουλήσει τα εν λόγω συμβόλαια.

Η αγορά των CDS για την Ελλάδα σήμερα υπολογίζεται ότι έχει υποχωρήσει στα 3,2δισ δολάρια (από τα 5,6 δισ δολάρια που ήταν πέρυσι).

Πηγή: imerisia


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Αυξημένα στα 23,6 δισ. ευρώ τα έσοδα από τον τουρισμό το 2025

Peristeri News

Ακρίβεια στα σαρακοστιανά: Έως 21% πάνω τα θαλασσινά

Peristeri News

ΓΣΕΕ: Πώς αμείβονται οι εργαζόμενοι την Καθαρά Δευτέρα

Peristeri News

Leave a Comment