Viber
PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ποιοι δικαιούνται σήμερα να παραλαμβάνουν self test

Μέχρι και σήμερα θα μπορούν να παραλαμβάνουν με επίδειξη του ΑΜΚΑ τους, δύο self test από τα φαρμακεία οι έξης κατηγορίες πολιτών, όπως υπενθυμίζει το υπουργείο Υγεία, σε ανακοίνωσή του.

Μπορούν, ειδικότερα, να παραλάβουν τα self test:

– Mαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

– Eκπαιδευτικοί και διοικητικό προσωπικό δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων

– Όσοι είναι από 18 έως 30 ετών

Σημειώνεται πως η τελευταία κατηγορία δεν είναι υποχρεωμένη να κάνει δήλωση του αποτελέσματος στην πλατφόρμα, εφόσον δεν εργάζονται ή δεν είναι φοιτητές/σπουδαστές.

Ποιοι δικαιούνται τρία από τη Δευτέρα 7 Ιουνίου

Σημειώνεται πως από την ερχόμενη Δευτέρα 7 Ιουνίου και καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, έως τις 13 Ιουνίου, οι εργαζόμενοι/ες του ιδιωτικού τομέα θα μπορούν να προμηθεύονται από τα φαρμακεία τρία δωρεάν self test (ένα για την εβδομάδα 7-14 Ιουνίου, ένα για την εβδομάδα 15-22 Ιουνίου και ένα για την εβδομάδα 23-30 Ιουνίου), σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Υπενθυμίζεται ότι το self test διενεργείται υποχρεωτικά μία φορά την εβδομάδα, πριν από την προσέλευση του/ης εργαζομένου/ης στον τόπο παροχής εργασίας και έχει ισχύ για μία εβδομάδα από την ημέρα διενέργειάς του.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Με 750 ευρώ μισθό και 600 ευρώ ενοίκιο: Η δύσκολη καθημερινότητα στο Περιστέρι

Peristeri News

Λήξη συναγερμού για τις κινητοποιήσεις στα πρατήρια βενζίνης

Peristeri News

ΓΣΕΕ: Πώς αμείβεται η 25η Μαρτίου

Peristeri News

Leave a Comment