Viber
PeristeriNews.gr
Οικονομία

Ποια πρόστιμα γλιτώνουν όσοι τακτοποιήσουν αυθαίρετα και ημιυπαίθριους

Δεν επιβάλλονται κυρώσεις και δεν οφείλονται αναδρομικά βεβαιωμένες ασφαλιστικές εισφορές, οποιοσδήποτε φόρος και οποιασδήποτε μορφής πρόστιμα και τέλη για αυθαίρετες κατασκευές και αυθαίρετες αλλαγές χρήσης προ της 28.07.2011.

Δεν επιβάλλονται κυρώσεις και δεν οφείλονται αναδρομικά βεβαιωμένες ασφαλιστικές εισφορές, οποιοσδήποτε φόρος και οποιασδήποτε μορφής πρόστιμα και τέλη (όπως ύδρευσης, καθαριότητας, αποχετευτικά τέλη κ.λπ.) για αυθαίρετες κατασκευές και αυθαίρετες αλλαγές χρήσης προ της 28.07.2011, μετά την υπαγωγή τους στο ν. 4178/13 («νόμος Καλαφάτη») για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης, όπως διευκρινίζεται σε εγκύκλιο που ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Ανάλογη εγκύκλιο εξέδωσε και το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία οι χώροι κύριας χρήσης κατοικίας, οι οποίοι «τακτοποιήθηκαν» με τον τελευταίο νόμο για την «αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης» (ν. 4178/2013), απαλλάσσονται από τον φόρο μεταβίβασης, τους φόρους κληρονομικών ή γονικών παροχών, εφόσον τα κτίσματα στα οποία ανήκουν, πρόκειται να χρησιμοποιηθούν ως πρώτη κατοικία από τους αγοραστές, τους κληρονόμους ή τους δωρεοδόχους και εφόσον έχει περαιωθεί η διαδικασία καταβολής του ειδικού προστίμου ή έχει καταβληθεί το 30% του συνολικού προστίμου ή του σχετικού παραβόλου.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Αυξημένα στα 23,6 δισ. ευρώ τα έσοδα από τον τουρισμό το 2025

Peristeri News

Ακρίβεια στα σαρακοστιανά: Έως 21% πάνω τα θαλασσινά

Peristeri News

ΓΣΕΕ: Πώς αμείβονται οι εργαζόμενοι την Καθαρά Δευτέρα

Peristeri News

Leave a Comment