Viber
PeristeriNews.gr
Πολιτική

Πλεύρης: Αίρεται η αναστολή για υγειονομικούς που θα εμβολιαστούν με την πρώτη δόση



Την άρση του μέτρου της αναστολής εργασίας για όσους υγειονομικούς εμβολιαστούν στο εξής με την πρώτη δόση, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, τονίζοντας ωστόσο ότι ο νόμος για τους ανεμβολίαστους θα εφαρμοστεί.

«Δεδομένου, ότι δεν έχουμε τιμωρητική διάθεση, με τροπολογία που προωθούμε, δίνουμε τη δυνατότητα σε όσους υγειονομικούς εμβολιαστούν από εδώ και στο εξής με την πρώτη δόση, να αρθεί το καθεστώς της αναστολής και να επιστρέψουν άμεσα στη δουλειά τους με την προϋπόθεση της ολοκλήρωσης του εμβολιασμού τους», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης.

Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού Υγείας:

«Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού του προσωπικού του ΕΣΥ θεσπίστηκε προκειμένου να συμβάλλει στη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας. Η συντριπτική πλειονότητα των υγειονομικών, όχι μόνο έχει εμβολιαστεί, αλλά έχει δώσει μάχη για τον εμβολιασμό των πολιτών.

Ο νόμος εφαρμόζεται για τους λίγους ανεμβολίαστους που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή ανθρώπων που προστρέχουν στο σύστημα υγείας. Η εφαρμογή του γίνεται με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα. Και στην εφαρμογή αυτή δεν θα υπάρξει παρέκκλιση.

Όποιος δεν εμβολιαστεί θα παραμείνει σε καθεστώς αναστολής για όσο χρειαστεί. Δεδομένου, όμως, ότι δεν έχουμε τιμωρητική διάθεση, με τροπολογία που προωθούμε, δίνουμε τη δυνατότητα σε όσους υγειονομικούς εμβολιαστούν από εδώ και στο εξής με την πρώτη δόση, να αρθεί το καθεστώς της αναστολής και να επιστρέψουν άμεσα στη δουλειά τους με την προϋπόθεση της ολοκλήρωσης του εμβολιασμού τους».


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Χ. Δήμας: Την Πέμπτη στην κυκλοφορία τα 10 χιλιόμετρα του δρόμου Πάτρα – Πύργος

Peristeri News

Κυρανάκης: Θα αλλάξει ο τρόπος ανανέωσης στα διπλώματα οδήγησης

Peristeri News

Ανοιχτή εκδήλωση το Κίνημα Δημοκρατίας στο Περιστέρι

Peristeri News

Leave a Comment