Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Πιστόριους: Ανοίγει ο δρόμος για το εφετείο με κίνδυνο βαρύτερης ποινής

Οι δικηγόροι του αθλητή δεν κατάφεραν να ακυρώσουν την έφεση των εισαγγελέων.

Οι νομικοί εκπρόσωποι του Νοτιοαφρικανού αθλητή Όσκαρ Πιστόριους δεν πέτυχαν να ακυρώσουν την έφεση των εισαγγελέων, οι οποίοι ζητούν να δικαστεί εκ νέου ο παραολυμπιονίκης για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως.

Ο τελευταίος πυροβόλησε και σκότωσε τη σύντροφό του, Ρίβα Στέενκαμπ, τον Φεβρουάριο του 2013, μέσα στο σπίτι του, πίσω από κλειστή πόρτα. Από τότε διατείνεται ότι νόμιζε πως στην οικία του είχε εισβάλει ληστής.

Ο κ. Πιστόριους έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε πέντε χρόνια φυλακή για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

Η δικαστής Θοκοζίλε Μασίπα, η οποία δίκασε πρωτόδικα τον αθλητή, τόνισε ότι δεν έχει το δικαίωμα ούτε να απορρίψει ούτε να εγκρίνει την έφεση των εισαγγελέων.

Οι τελευταίοι προχωρούν στην έφεση, θεωρώντας ότι το εφετείο θα συμφωνήσει με την ετυμηγορία τους ότι η δικαστής Μασίπα δεν ερμήνευσε σωστά τον νόμο και ο κ. Πιστόριους θα καταδικαστεί σε βαρύτερη ποινή.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Το αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford στην Κρήτη

Peristeri News

Γερμανία: Επανεξελέγη πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος ο Φρίντριχ Μερτς

Peristeri News

Πέθανε ο εμβληματικός αγωνιστής αιδεσιμότατος Τζέσε Τζάκσον

Peristeri News

Leave a Comment