Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

ΠΓΔΜ: Δεν μπορούμε να διαχειριστούμε τον αριθμό των μεταναστών



Όπως λέει, η χώρα του πρέπει να λάβει βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να αντεπεξέλθει στα προβλήματα που προκύπτουν.

Η ΠΓΔΜ δεν μπορεί να διαχειριστεί τον διογκούμενο αριθμό μεταναστών που εισέρχονται καθημερινά στο έδαφός της, έστω και αν αυτοί περνούν «τράνζιτ», καθώς οι δυνατότητές της είναι περιορισμένες, τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Μίτκο Τσάβκοβ.

Όπως λέει, η χώρα του πρέπει να λάβει βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να αντεπεξέλθει στα προβλήματα που προκύπτουν από το «μεταναστευτικό», ωστόσο το σημαντικότερο, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι η χάραξη μίας κοινής πολιτικής από την Ε.Ε. για τη συνολικότερη αντιμετώπιση του ζητήματος.

Πριν αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Εσωτερικών, τον Μάιο του 2015, ο 52χρονος Τσάβκοβ ήταν αρχηγός της αστυνομίας της ΠΓΔΜ. Εκτιμά ότι η διασυνοριακή συνεργασία της χώρας του με την Ελλάδα σχετικά με την αντιμετώπιση των αυξημένων μεταναστευτικών ροών ήταν ανεπαρκής, με ευθύνη της Ελλάδας.

Πριν από μερικές ημέρες κάλεσε σε συνάντηση, στην Οχρίδα, τους ομολόγους του της Αυστρίας, της Ουγγαρίας και της Σερβίας, όχι όμως και της Ελλάδας με την οποία, όπως λέει, υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα. Πάντως, μέσω της συνέντευξης που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, καλεί τον υπουργό της Ελλάδας να συμμετάσχει στη συνάντηση.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Με κόμιστρο η είσοδος στη Φοντάνα ντι Τρέβι από 1η Φεβρουαρίου

Peristeri News

Xαμός στο κοινοβούλιο της Αλβανίας

Peristeri News

Κρεμλίνο: Επιπολαιότητα του Ρούτε να μιλήσει για πόλεμο με τη Ρωσία

Peristeri News

Leave a Comment