PeristeriNews.gr
Υγεία

Pfizer: «Αποτελεσματικό κατά 90% το εμβόλιο»


Ενθαρρυντικά είναι τα πρώτα στοιχεία από το εμβόλιο κατά του Covid-19 που αναπτύσσουν η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Pfizer και η γερμανική Biontech.

Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού είναι «αποτελεσματικό κατά 90%», ανακοίνωσαν σήμερα τα δύο εργαστήρια μετά την πρώτη ανάλυση στο μέσον της Φάσης 3, καθώς η τελευταία αξιολόγηση θα γίνει πριν από την αίτηση για χορήγηση αδείας.

Αυτό σημαίνει ότι στην μελέτη με την συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων εθελοντών το εμβόλιο έχει αποτρέψει περισσότερο από το 90% των μολύνσεων, όπως αναφέρει το Bloomberg χαρακτηρίζοντας την είδηση ως την  πιο ενθαρρυντική επιστημονική πρόοδο που έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου μετρήθηκε με την σύγκριση του αριθμού των συμμετεχόντων που προσβλήθηκαν από τον νέο κορωνοϊό στην ομάδα που έλαβε το εμβόλιο και στην ομάδα που έλαβε ψευδοφάρμακο (placebo), «επτά ημέρες μετά την δεύτερη δόση» και 28 ημέρες μετά την πρώτη, εξηγούν τα δύο εργαστήρια στην ανακοίνωσή τους.

Οκτώ μήνες μετά την χειρότερη υγειονομική κρίση του αιώνα, αυτά τα προκαταρκτικά αποτελέσματα ανοίγουν τον δρόμο για τις εταιρείες ώστε να ζητήσουν έγκριση έκτακτης χρήσης από τις αρμόδιες αρχές, αναφέρει το πρακτορείο, με την προϋπόθεση φυσικά ότι η περαιτέρω έρευνα δείξει πως το εμβόλιο είναι ασφαλές.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δωρεάν Rapid Tests στο Δημαρχείο Περιστερίου και τον Μάρτιο

Peristeri News

Τέσσερα χρόνια από το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα

Peristeri News

Τι δείχνει μελέτη για τις παρενέργειες των εμβολίων Covid

Peristeri News

Leave a Comment